Annonce
Aarhus

Traktorer ruller ind i Aarhus til demo - sådan påvirker det trafikken

Traktor efter traktor ruller lørdag formiddag ned ad Nørrebrogade med kurs mod Molslinjens gamle færgeterminal. I dagens anledning fungerer den som traktor-parkeringsplads, mens landmændene demonstrerer i Musikhus-parken. Foto: Henrik Havbæk Madsen
Midttrafik advarer om forsinkede busser og ustabil drift, når traktorer lørdag formiddag ruller ind ad indfaldsvejene til Aarhus som led i en demonstration mod regeringen.
Annonce

AARHUS: Har man et ærinde i Aarhus i dag, risikerer man meget lang ventetid.

I hvert fald hvis man kører i bil, bus eller letbane.

Gruppen Oprør fra Landet har arrangeret demonstrationer "mod magtmisbrug, manglende respekt for grundloven, demokratisk underskud – og for folkestyret", som organisationen skriver på folkelighed.dk.

Demonstrationen begynder med, at flere hundrede traktorer vil køre til Aarhus Havn fra tre opsamlingspunkter.

Den ene rute begynder nord for Odder og følger Aarhusvej, Oddervej og Strandvejen. Derfra kører traktorerne ind på Sumatravej og Østhavnsvej, hvor de har parkeringsplads på Sydhavnsgade.

Her er traktorerne på Grobshulevej i Odder på vej til Aarhus - Video: Michael Wilsfort

Rute to begynder i Hørning og følger Blegindvej til Gammel Horsensvej, Landevejen, Christian X vej, Jyllands Allé og Marselis Boulevard og til venstre ad Sydhavnsgade.

Den tredje rute begynder ved Hammel og følger Viborgvej ind til Hasle Ringvej. Derfra via Randersvej og Bernhardt Jensens Boulevard til Molslinjens gamle færgeterminal, hvor traktorerne parkerer.

Den fjerde rute begynder på den lille vej, Dusager, mellem Randersvej og Universitetshospitalet i Skejby og ender på Molslinjens færgeterminal.

Annonce

Demonstration i Musikhusparken

Traktorerne forventes at køre fra opsamlingsstederne kl. 10.00 og nå deres parkeringspladser en time senere.

Omkring kl. 11.30 og 11.40 begiver de mange landmænd sig fra Sydhavnsgade og den gamle færgeterminal til en demonstration i Musikhusparken, hvor de forventes at ankomme senest kl. 12.00.

Demonstrationen forventes at slutte kl. 14.00. Derefter er der demonstrationsmarch retur til de parkerede traktor-holdepladser på Sydhavnsgade og Molslinjens gamle terminal.

Der er plads til masser af traktorer på Molslinjens færgeterminal, nu da rederiet har flyttet sin aktivitet til østhavnen. Foto: Henrik Havbæk Madsen

Så mange landmænd er der, at politiet forventer, at marchen vil påvirke trafikken i midtbyen.

Når de mange traktorer forlader byen, sker det løbende hen over eftermiddagen og ikke ad faste ruter.

Alligevel kan trafikken blive påvirket. Det gælder også den kollektive trafik.

"Det vil uden tvivl skabe udfordringer for busserne, og du skal forvente forsinkelser og ustabil drift," skriver Midttrafik til sine passagerer.

Billedet er fra en demonstration i Sønderjylland onsdag. Lørdag er der traktordemo i Aarhus og København under parolen: "mod magtmisbrug, manglende respekt for grundloven, demokratisk underskud – og for folkestyret". Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce