Annonce
Mærk Aarhus

Husk Væskebalancen – disse øl trender lige nu

Foto: Mærk Aarhus
Bottleshoppen ’Væskebalancen’ har nu serveret læskende øl til aarhusianerne i et år. Vi har talt med ejeren, Nick, om butikken, og hvilke øl-trends der har ramt Aarhus

I starten af 2020 blev Vestergade en ølbutik rigere, da bottleshoppen ’Væskebalancen’ slog dørene op. Bagmændene er Nick Theilgaard Olesen, som også er medejer af Mig & Ølsnedkeren i Mejlgade, og Lars Nielsen, der i mange år har importeret øl. Det var ikke tilfældigt, at det lige blev en bottleshop, de to åbnede sammen.

- Vi mente, at Aarhus burde være stor nok til at have en bottleshop, hvor man kunne få mange forskellige øl med hjem. Da vi så lokalerne, blev vi hurtigt forelsket. Jeg tror kun, der gik tre uger, og så havde vi åbnet. Vi kan godt lide, at lokalerne er lidt små, så vi kunne give fornemmelsen af en slikbutik for voksne, hvor du næsten ikke kan vælge, hvilke lækre øl du skal have med hjem, fortæller Nick Olesen, da vi møder ham udenfor Væskebalancen.

Man må sige, de to fyre havde ret. De har selv haft kæmpe succes, samtidig med at flere bottleshops siden er åbnet. Succesen for Væskebalancen har faktisk være så stor, at de nu også har åbnet en bottleshop i Valby.

Aarhusianernes yndlingsøl

Med de mange besøgende, er Nick også den helt perfekte at spørge, hvad aarhusianernes yndlingsøl er.

- I en lang periode har det været sådan, at aarhusianerne gerne vil have øllene så hazy og frugtede som muligt. Det får man i øltypen New England Style IPA, som er læskende og ikke så bitter som den klassiske West Coast IPA, fortæller Nick Olesen og fremhæver også en anden populær øltype:

Så sælger vi også rigtig mange af dem, man kalder frugtede kettle sours. Det er syrlige øl, som får et twist af for eksempel tørrede frugter, kakaonibs, skumfiduser og mange andre forskellige ingredienser. De frugtige øl med et syrligt twist er virkelig blevet et hit hos vores kunder, fortæller den tydeligt begejstrede ølentusiast.

Hybriden er på vej

Men ligesom i modens verden er der altid udskiftning i, hvad der er populært at drikke. Så hvad kommer vi til at drikke fremadrettet? Her fremhæver Nick især en klassiker, som han spår, at vi kommer til at drikke mere i fremtiden.

- Jeg tror, vi kommer til at drikke mere lager eller det, mange også kalder pilsner, i fremtiden. Vi kan mærke, at kunderne er begyndt at sætte mere og mere pris på den klassiske pilsner. For en pilsner er ikke bare en pilsner, og man kan sagtens smage forskel på en standard pilsner og så en, der er lagt lidt mere kærlighed og bedre råvarer i, siger Nick Olesen.

Den næste øltype, som Nick Olesen fremhæver, er en, jeg aldrig har hørt om. Det er en slags hybrid øl.

- I lidt mere ølnørdede kredse kan man se, at flere er begyndt at lave en hybrid øl, som er en blanding mellem vin og øl lavet på vilde gærtyper med hjælp fra bakterier og lang tid på træfade. Vi har blandt andet set et dansk bryggeri, der har lavet en øl med lokalproducerede druer, som smager supergodt. Det, tror jeg på, kan blive den næste store øltrend, fordi der er et kæmpe overlap i aroma og smag mellem ølstil og de populære naturvine det taler lidt ind i trenden omkring naturvin, og det får lidt den der naturvins feeling i øllen, fortæller Nick Olsen.

Det bliver spændende at se, om det er noget, vi kommer til at se mere af ude på ølbarerne

Bayreuther Helles – 4,9%

Bayreuth er en skøn sydtysk by, hvor denne vidunderlige øl har sin oprindelse. En Helles er pilsnerens bløde og mindre bitre fætter. Perfekt repræsenteret i denne flaske. Klar, snorlige og med lav synkemodstand. I denne øl får du de klassiske noter af friskbagt brød og den sarte aroma fra en vild græsmark på en balanceret maltbund. Der er ikke noget at gemme sig bag i denne øl, kun gode råvarer og godt tysk håndværk

Pressure Drop: Escape the City – 7,4%

New England IPA. Tidens mest populære ølstil. Pressure Drop fra England er en af stilartens mestre, og i denne øl viser de tidens mest moderigtige humle (ja, der er mode i humle) frem – Strata. Parret med Strata er den ikoniske humle, Citra. Sammen har de her skabt en let krydret passions- og grapefrugts-juicebombe. Sødmefuld, let bitter for balance og så saftig, at man nemt drikker tre

Slowburn Brewing CO-OP: Deianira

En virkelig interessant og kompleks øl. Her har bryggeriet brugt en kombination af tid, vilde gærstrenge, bakterier, gode råvarer og fadlagring til at opnå harmoni og kompleksitet. Slowburn hører hjemme i Hvidovre, og deres nabo dyrker vindruer. Inspireret af naturvins- producenter har bryggerne her selv høstet druerne af sorten Concorde og ladet dem macerere og fermentere med en kompleks maltbase bestående af intet mindre end byg, hvede, boghvede og havre. Resultatet er en fænomenal wild ale/naturvinshybrid. Vinøs, syrlig og en ren symfoni af røde bær venter jer i flasken.

Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

AGF For abonnenter

Gult kort til AGF, for det er i den grad på tide, at de leverer sådan en rigtig brandkamp

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Byudvikling

Ny bydel: Her kan du komme til at bo på nedlagt hospital

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Frontalt sammenstød i Ryomgård: 18-årig mand sendt på hospitalet

Erhverv

Længe ventet erhvervstårn får sin første lejer

Alarm 112

Ballade ved lokalopgør: Fodboldfans indkasserede 29 sigtelser

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Mærk Aarhus

Lidt at varme sig på – tre steder med fiskesuppe

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tæt på udsolgt: Nicolinehus runder en milliard kroner i salg af ejerlejligheder

Byudvikling

Flere læsere undrer sig: Hvad sker der med byens mest forfaldne ejendom?

Aarhus

Lynhurtigt el-løbehjul beslaglagt: 31-årig kørte slalom med 60 km/t mellem cyklisterne

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Erhverv

Ny portal skal gøre det nemmere at finde job som ufaglært: - Alle har ret til et godt arbejdsliv