Annonce
Horsens

Husker du 12. februar 2005: Johannes kom ikke til grand prix i Horsens

Johannes Larsen besøgte Forum Horsens få dage før afviklingen af det danske melodi grand prix. Men et snekaos af sjældne dimensioner satte en kæp i bilhjulet, så han ikke nåede frem til selve den store aften. Arkivfoto: Martin Ravn
Et snekaos lagde sig over Horsens og meget af det øvrige land, da Horsens for første gang var vært ved Dansk Melodi Grand Prix. En af de allerstørste grand prix-entusiaster nåede derfor ikke frem.

Horsens: Johannes Larsen havde glædet sig til at tage turen fra Kerteminde til Horsens, da Dansk Melodi Grand Prix for første gang blev afviklet i Forum Horsens. Faktisk havde han haft svært ved at få billet til den totalt udsolgte begivenhed. Det fortæller han i en mail til redaktionen, fordi det 12. februar var 15 år siden. Op til den store begivenhed havde grand prix-entusiasten delt sin begejstring med læserne af Horsens Folkeblad. På Fyn havde han sit eget ugentlige radioprogram om grand prix.

Han og de to med-passagerer kørte da også forventningsfulde af sted mod Horsens. På Fyn var føret fint, men da Johannes Larsen nåede Fredericia og Vejle, ramlede han og de mange andre biler ind i et regulært snekaos, som kun blev værre. Bilerne sneglede sig af sted med 20-30 km i timen. Efter at have passeret Vejlefjordbroen i det forfærdelige vintervejr besluttede han sig for at vende om.

Annonce
Rosen var stor, selv om Johannes Larsen måtte nøjes med at følge den store begivenhed med Jakob Svejstrup som vinder på tv-skærmen. Udklip: Horsens Folkeblad

Stor skuffelse

Han var ikke den eneste, som ikke nåede frem til det store show i tide. Til gengæld kom han tids nok tilbage til, at han kunne nyde showet på tv. Fra ham blev der uddelt de største roser til aftenen - både til Danmarks Radio og Forum Horsens.

- Det var en noget bitter pille at sluge. Der gik lang tid, før jeg kom mig over skuffelsen, fortæller han.

Det var i øvrigt året, hvor Jakob Svejstrup fra Odense blev den danske vinder med sangen "Tænder på dig".

To år senere fik frontfiguren i Eurofans Denmark dog mulighed for at opleve et Dansk Melodi Grand Prix i Horsens. Den 10. februar 2007 var der nemlig ingen problemer med vejr og føre. Vinderen blev DQ med sangen "Drama Queen".

Dansk Melodi Grand Prix 2020 finder sted 7. marts i Royal Arena i København. Og indtil videre synes det kun at være blæst og regn, der kan sætte forhindringer i vejen for denne oplevelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce