Annoncørbetalt indhold

Husker du også reglerne for arbejdstøj?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Der findes særlige regler for brug af arbejdstøj, som skal give arbejderen større sikkerhed i arbejdstiden. Arbejdstøj er en vigtig sikkerhedsforanstaltning, der sikrer, at arbejdet kan udføres på forsvarlig vis.

Læs artiklen og få overblik over reglerne for arbejdstøj og inspiration til, hvordan du sørger for større sikkerhed i dit arbejde.

AnnonceSponsoreret indhold


De gældende regler for brug af arbejdstøj

Det rette arbejdstøj giver dig beskyttelse under udførelse af dine arbejdsopgaver. I Arbejdstilsynets bekendtgørelse for arbejdstøj og personlige værnemidler, kan du finde informationer om anvendelsesområder, og hvordan ansvaret skal varetages af arbejdsgiver og den ansatte.

Det er Arbejdsgiveren der har ansvar for arbejdstøjet på din arbejdsplads.

Din arbejdsgiver skal sørge for, at det er tydeligt angivet, hvornår arbejdstøj eller værnemidler skal benyttes. Vedkommende skal også sikre, at alle medarbejdere er korrekt instrueret og informeret om, hvordan arbejdstøjet skal påføres og de eventuelle sundheds- og sikkerhedsmæssige risici.


Det er også arbejdsgiveren, der har ansvar for at stille det rette arbejdstøj til rådighed på arbejdspladsen, så du er korrekt beskyttet. Han står for vedligeholdelse og rengøring af arbejdstøjet, og han ejer tøjet, så du skal derfor aflevere det tilbage, hvis du stopper på jobbet.


Hvad kan beskrives som arbejdstøj?

Arbejdstøj inddeles generelt i to kategorier: Særligt arbejdstøj og almindeligt arbejdstøj.

Særligt arbejdstøj betyder, at det er tøj, der er særligt beregnet til at beskytte den ansattes sikkerhed og sundhed i forbindelse med arbejdet.


Almindeligt arbejdstøj dækker over tøj, der ikke er specielt beregnet til at beskytte din sundhed eller sikkerhed. Det kan være uniformer eller krav til bestemt beklædning, og det er ikke omfattet af loven.

Hvordan finder jeg det rigtige arbejdstøj? 

Det rette arbejdstøj er praktisk og behageligt for dig, og det lever op til lovens krav om sikkerhed.


Det bedste arbejdstøj sidder komfortabelt, sikrer bevægelighed og egner sig til det pågældende arbejde, uanset om der er tale om udendørs anlæggelsesarbejde, tømrerarbejde eller malerarbejde. Når du er på udkig efter arbejdstøj, kan det være en god ide at søge råd og vejledning hos en forhandler, som kender til dit erhverv og kan hjælpe dig med at finde arbejdstøj, der passer til arbejdets opgaver.


Hos XL-Byg finder du et stort udvalg af praktisk arbejdstøj til mange forskellige erhverv og arbejdsopgaver. Du finder både indendørs og udendørs arbejdstøj i høj kvalitet og af praktisk, slidstærkt og svedabsorberende materiale. Du finder også værn eller andet beklædning, som sikrer optimal beskyttelse ved krævende opgaver.


XL-byg er en af Danmarks største byggemarkeder med professionel erfaring og forståelse for, hvilke behov og praktiske egenskaber, dit arbejdstøj skal have.

Du finder alt fra arbejdsjakker, arbejdsbukser, handsker og fodtøj til både privat og erhvervsrelateret brug. Arbejdstøjet er behageligt og praktisk designet med rummelighed og smarte opbevaringsløsninger, der giver plads til værktøj og redskaber, så du har nem adgang, mens du udfører arbejdet.

Du kan nemt og hurtigt købe arbejdstøj på XL-Bygs hjemmeside.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.