Annonce
Østjylland

Hüttel truer med at forlade S: Vil have Visit Randers-medarbejdere ansat i Aarhus

Tidligere borgmester i Randers, Keld Hüttel, truer med at melde sig ud af Socialdemokratiet efter 53 års medlemsskab, hvis ikke ansatte fra Visit Randers følger med over i Visit Aarhus. Arkivfoto: Annelene Petersen
Den tidligere socialdemokratiske borgmester i Randers, Keld Hüttel, er stærkt utilfreds med, at ansatte fra Visit Randers fyres uden at blive tilbudt job i Visit Aarhus

Randers: Hvis du vil besøge Visit Randers, skal det ske senest fredag 13. december. Kontoret nedlægges, og de fire ansatte fyres i forbindelse med, at byrådet har besluttet at indgå i et turismesamarbejde med destinationselskabet Visit Aarhus. Medarbejderne fritstilles fra årsskiftet.

Ingen af de fire er tilbudt job i den nye organisation, og det harmer tidligere borgmester Keld Hüttel i en grad, så han truer med at melde sig ud af socialdemokratiet, som han har været medlem af i 53 år.

- Jeg har sagt til borgmesteren (socialdemokraten Torben Hansen, red.) at det får konsekvenser, og jeg har meddelt partiet, at jeg melder mig ud, hvis der ikke inden 20. december er fundet en løsning, så en eller flere af medarbejderne fra Randers får job i Visit Aarhus.

Socialdemokratiets ordfører på sagen om Visit Randers i byrådet er Steen Bundgaard, og han siger:

- Keld kan ikke bestemme, hvad vi gør i byrådet, vi lytter til ham, som vi lytter til alle, der ytrer sig om Visit Randers, men ligefrem at få en revolver sat til tindingen, sådan kan vi ikke snakke.

Hvad er din personlige holdning til, om medarbejderne fra Randers skal hjælpes til job i Visit Aarhus?

- Jeg har ikke drøftet det med partiet, og det her kan jeg ikke have en personlig holdning til.

Annonce

Der er muligheder

Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt oplyser, at kommunen vil sørge for den nødvendige økonomi til afviklingen af Visit Randers på en ordentlig måde, herunder at der kan betales løn til medarbejderne i deres opsigelsesperiode. Men der er ikke tale om en såkaldt virksomhedsoverdragelse, og derfor kan kommunen ikke bestemme, at medarbejdere fra Randers skal ansættes i Visit Aarhus:

- Men der opstår nogle muligheder i Visit Aarhus, og det håber jeg da, at medarbejderne er opmærksomme på, siger han og henviser til to særlige stillinger:

- Der bliver en særlig Randers-medarbejder, som skal arbejde i Aarhus, på Djursland og i Randers, og så bliver der en gæsteservice-funktion i Randers, som skal aftales mellem Visit Aarhus og Business Randers, og i den forbindelse kan man sagtens forestille sig, at der vil være medarbejdere, der kan komme i spil til de stillinger. Men det er ikke et vilkår i vores aftale, forklarer Jesper Kaas Schmidt.

Færdig med S

Keld Hüttel oplyser, at han har aftalt med Socialdemokratiet, at han ikke drager den endelige konklusion på det medlemsskab, der har varet indtil nu i 53 år, før 20. december:

- Fordi man skal have en chance for at få nogen af dem fra Randers ansat i Aarhus. Det har man ikke gjort en pind for. Men jeg kan ikke forestille mig, at man i en socialdemokratisk kommune laver en virksomhedsoverdragelse fra Randers til Aarhus uden at forlange, at medarbejderne er med. Det har vi gjort, da rengøringsassistenterne og skraldemændene skulle udliciteres. Det har de ikke gjort i dag, de har simpelthen ikke gjort en pind for, at Visit Randers skal eksistere i fremtiden.

Skal alle fire ansættes?

- Der skal ansættes en eller flere fra Visit Randers i Visit Aarhus, ellers er jeg færdig med Socialdemokratiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce