Annonce
Østjylland

Hüttel truer med at forlade S: Vil have Visit Randers-medarbejdere ansat i Aarhus

Tidligere borgmester i Randers, Keld Hüttel, truer med at melde sig ud af Socialdemokratiet efter 53 års medlemsskab, hvis ikke ansatte fra Visit Randers følger med over i Visit Aarhus. Arkivfoto: Annelene Petersen
Den tidligere socialdemokratiske borgmester i Randers, Keld Hüttel, er stærkt utilfreds med, at ansatte fra Visit Randers fyres uden at blive tilbudt job i Visit Aarhus

Randers: Hvis du vil besøge Visit Randers, skal det ske senest fredag 13. december. Kontoret nedlægges, og de fire ansatte fyres i forbindelse med, at byrådet har besluttet at indgå i et turismesamarbejde med destinationselskabet Visit Aarhus. Medarbejderne fritstilles fra årsskiftet.

Ingen af de fire er tilbudt job i den nye organisation, og det harmer tidligere borgmester Keld Hüttel i en grad, så han truer med at melde sig ud af socialdemokratiet, som han har været medlem af i 53 år.

- Jeg har sagt til borgmesteren (socialdemokraten Torben Hansen, red.) at det får konsekvenser, og jeg har meddelt partiet, at jeg melder mig ud, hvis der ikke inden 20. december er fundet en løsning, så en eller flere af medarbejderne fra Randers får job i Visit Aarhus.

Socialdemokratiets ordfører på sagen om Visit Randers i byrådet er Steen Bundgaard, og han siger:

- Keld kan ikke bestemme, hvad vi gør i byrådet, vi lytter til ham, som vi lytter til alle, der ytrer sig om Visit Randers, men ligefrem at få en revolver sat til tindingen, sådan kan vi ikke snakke.

Hvad er din personlige holdning til, om medarbejderne fra Randers skal hjælpes til job i Visit Aarhus?

- Jeg har ikke drøftet det med partiet, og det her kan jeg ikke have en personlig holdning til.

Annonce

Der er muligheder

Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt oplyser, at kommunen vil sørge for den nødvendige økonomi til afviklingen af Visit Randers på en ordentlig måde, herunder at der kan betales løn til medarbejderne i deres opsigelsesperiode. Men der er ikke tale om en såkaldt virksomhedsoverdragelse, og derfor kan kommunen ikke bestemme, at medarbejdere fra Randers skal ansættes i Visit Aarhus:

- Men der opstår nogle muligheder i Visit Aarhus, og det håber jeg da, at medarbejderne er opmærksomme på, siger han og henviser til to særlige stillinger:

- Der bliver en særlig Randers-medarbejder, som skal arbejde i Aarhus, på Djursland og i Randers, og så bliver der en gæsteservice-funktion i Randers, som skal aftales mellem Visit Aarhus og Business Randers, og i den forbindelse kan man sagtens forestille sig, at der vil være medarbejdere, der kan komme i spil til de stillinger. Men det er ikke et vilkår i vores aftale, forklarer Jesper Kaas Schmidt.

Færdig med S

Keld Hüttel oplyser, at han har aftalt med Socialdemokratiet, at han ikke drager den endelige konklusion på det medlemsskab, der har varet indtil nu i 53 år, før 20. december:

- Fordi man skal have en chance for at få nogen af dem fra Randers ansat i Aarhus. Det har man ikke gjort en pind for. Men jeg kan ikke forestille mig, at man i en socialdemokratisk kommune laver en virksomhedsoverdragelse fra Randers til Aarhus uden at forlange, at medarbejderne er med. Det har vi gjort, da rengøringsassistenterne og skraldemændene skulle udliciteres. Det har de ikke gjort i dag, de har simpelthen ikke gjort en pind for, at Visit Randers skal eksistere i fremtiden.

Skal alle fire ansættes?

- Der skal ansættes en eller flere fra Visit Randers i Visit Aarhus, ellers er jeg færdig med Socialdemokratiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce