Annonce
Aarhus

Hvad går de unge kommende kunstnere og laver

Rektor Judith Schwarzbart blandt elever på Det Jyske Kunstakademi. Foto: Flemming Krogh
Det Jyske Kunstakademi byder for første gang indenfor med alle studerende, der viser deres værker.
Annonce

AARHUS: Nu bliver der lejlighed til at opleve Det Jyske Kunstakademi indefra. Akademiet byder indenfor i de gamle, slidte bygninger i Mejlgade 32-34 i weekenden.

For første gang holder akademiet Rundgang, en omfattende udstilling med alle dets studerende. Værkerne vil fordele sig i akademiets atelierer, undervisningslokaler og biblioteket. De tidsbaserede kunstformer som video og performance er samlet i et program.

Lørdag byder desuden på en tvær-generational kunstnersamtale med den legendariske billedkunstner Ursula Reuter Christiansen og kunsthistoriker Mai Dengsøe.

Rundgang er et koncept, som bruges på mange akademier i Nordeuropa. Til hverdag er akademiet et arbejdsrum og er i sin helhed lukket af for omverdens nysgerrige blikke, mens Rundgang er en lejlighed til at åbne akademiet mod omverdenen.

Med Rundgang indføres en årlig storudstilling, hvor man kan danne sig et overblik over akademiets virke og få et indblik i, hvor den unge kunst er på vej hen. Der vil også være lejlighed til at møde de unge talenter på akademiet i weekenden.

Rundgang er led i en ny vision for Det Jyske Kunstakademi. Den omfatter en større åbenhed mod samfundet. Det handler både om at byde omverdenen indenfor og om, at undervisning og aktiviteter i højere grad rækker ud mod - og engagerer sig i - omverdenen.

Rundgang på akademiet

  • Det Jyske Kunstakdemi, Mejlgade 32-34. "Rundgang" Fredag 31. januar–2. februar.
    Fernisering fredag 31. januar kl. 15-19. Indvielse med tale af rektor Judith Schwarzbart kl. 17.
  • Lørdag d. 1. februar åben kl. 11-16. Kl. 11.15 Film. Kl. 13-14 ”En samtale om liv og kunst” med Ursula Reuter Christiansen og kunsthistoriker
    Mai Dengsøe. Kl. 14.30 Film. Kl. 15 Performance
    Søndag 2. februar åben kl. 11-16. Kl. 11.15 Film. Kl. 13 Performance.Villiam Miklos Andersen er blandt de studerende på akademiet. Dette billede er fra en tidligere udstilling. Foto: Hans Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Fra fan til taktholder i et af verdens største metalbands: Bastian fra Aarhus har taget turen fra tilskuerpladserne og op på scenen

AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Annonce