Annonce
Østjylland

Hvad har Radikale Venstre gjort for landdistrikterne?

LÆSERBREV: Under overskriften "Bredbånd - regeringen holder landdistrikterne for nar" (Stiften 18. januar) tordner Carsten Bech, folketingskandidat for Radikale Venstre, mod den bredbåndspulje, regeringen har taget initiativ til. Jeg forstår fuldt ud skuffelsen over, at første tildelingsrunde ikke tilgodeser Djursland - jeg deler rent faktisk skuffelsen - men det provokerer mig at blive anklaget for at holde landdistrikterne for nar. For er der noget, Venstre har prioriteret både før og efter folketingsvalget, er det landdistrikterne og et Danmark i balance. Målet om vækst og udvikling i hele Danmark var netop baggrunden for den aftale, som bredbåndspuljen er en del af. Og med aftalen afsatte vi 200 millioner kroner til at styrke bredbåndsforbindelsen i hele Danmark. Til at styrke de områder, hvor det ikke er muligt for borgere og virksomheder at få en ordentlig bredbåndsforbindelse på markedsvilkår, og hvor teleselskaberne ikke har planer om at forbedre bredbåndsdækningen i de kommende år.

Det er objektive kriterier, der ligger til grund for tildelingen af puljemidlerne, og selvom der i denne første tildelingsrunde har været afslag på forslagene fra Djursland, så vil jeg opfordre til, at man søger igen i 2017 - for de kommende tre år er der nemlig afsat i alt 120 millioner kroner. Jeg er oprigtigt træt af den form for politik, hvor man bruger tid og kræfter på at pege fingre frem for selv at fremlægge enten en sammenhængende plan eller et finansieret forslag. Tag bare eksemplet her med bredbåndspuljen. For sagen er den, at Radikale Venstre ikke var en del af den vækstaftale, som har til formål at styrke landdistrikterne - og endnu mere hyklerisk bliver det, når man taget med i betragtning, at SR-regeringen afsatte nul kroner til at styrke bredbåndsforbindelsen.

Så derfor: Jeg er altid åben over for sammenhængende planer eller fuldt finansierede forslag - og har Radikale Venstre forslag til, hvordan man kan tilføre endnu flere penge til bredbåndspuljen, er jeg bestemt lydhør.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

20-årig overfaldet af en gruppe hætteklædte mænd med 'ghetto-dialekt'

Annonce