Annonce
Østjylland

Hvad har traktordæk og hospitalsklovne med hinanden at gøre?

I crossfit løfter man frie vægte i form af eksempelvis traktordæk og træstammer. Filosofien er, at man gerne må kunne bruge teknikkerne til noget i det virkelige liv - eksempelvis hvis man skal fjerne en træstamme fra sin have. Foto: Simon Dambro
I søndags prustede og stønnede lokale crossfittere sig gennem forhindringsbanen ved Sprækkebjerg Friluftscenter og samlede samtidig penge ind til De Danske Hospitalsklovne.

Hammel: De Danske Hospitalsklovne fik hjælp fra en uventet kant i den forgange weekend.

Søndag 7. juli var 51 crossfittere fra Viborg, Herning og Randers samt forhindringsløbere fra Hammel samlet på Friluftscenter Sprækkebjerg i Voldby ved Hammel. Her blev der smidt rundt med alt fra tunge traktordæk, kampesten og træstammer samt prøvet kræfter med den store militært inspirerede forhindringsbane, som friluftscentret er kendt for.

Dagen handlede først og fremmest om at have det sjovt og få sved på panden, men samtidig var det en fundraiser for De Danske Hospitalsklovne. Deltagerne skulle hver smide 100 kroner for at deltage, og heraf gik en 50'er til hospitalsklovnenes arbejde, mens resten gik til forplejning på dagen.

Dermed kom der 2550 kroner ind fra deltagerne, og Friluftscenter Sprækkebjerg valgte at smide 1000 kroner oven i puljen, så i alt er der en check på 3550 kroner på vej til hospitalsklovnene.

Annonce

Tre ting du skal vide om crossfit

  1. Crossfit er en relativt ny sport, som blev opfundet i 2001 af den tidligere amerikanske gymnast Greg Glassman. De første år fandtes sporten kun i hans garage, men da han oprettede hjemmesiden crossfit.com og gjorde principperne for træningen tilgængelige for alle og enhver, spredte sporten sig som en steppebrand over hele verden.

    Alene i Danmark findes der ifølge den officielle hjemmeside cirka 70 steder, man kan træne crossfit. Det er efter sigende den hurtigst voksende fitnessform i verden.
  2. Filosofien i crossfit er at skabe den helstøbte atlet som en blanding af en løber, en vægtløfter og en gymnast. Med andre ord specialiserer man sig ikke i kun at være superhurtig eller bomstærk, men forsøger i stedet at ramme en balance. Af samme årsag er sporten populær blandt militærfolk og politifolk.
  3. I modsætning til mere traditionel fitness bruger man i crossfit meget få deciderede motionsmaskiner. I stedet benytter man sig typisk af sandsække, armhævningsstativer, gymnastik-ringe, traktordæk og trækasser i træningen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce