Annonce
forside

Hvad kan kilderne bruge Stiften til: Politikeren har fået både tæsk og ros i spalterne

Marc Perera Christensen (K) har altid haft et godt og tæt samarbejde med Århus Stiftstidende, fortæller han. Men hvorfor vælger man at stille op som kilde - også når det gælder kritiske sager? Det har avisen spurgt ham om. Foto: Jens Thaysen

Som byrådspolitiker i Aarhus Kommune må man lægge øre til meget i avisens ledere, analyser og baggrundsartikler. En af dem af Marc Perera Christensen (K). Han har fået en vis mængde tæsk, men værdsætter alligevel avisens vigtige rolle i demokratiet og lokalsamfundet.

Annonce

AARHUS: Man får en god portion øretæver i Århus Stiftstidende som byrådspolitiker i Aarhus Kommune. Det mener den konservative Marc Perera Christensen i hvert fald, han har fået.

På trods af det har han altid haft et godt og tæt samarbejde med Århus Stiftstidende - på både godt og ondt, fortæller politikeren, der trådte ud af politik for at være direktør for Erhverv Aarhus.

- Jeg har altid gerne villet stille op til interview i Århus Stiftstidende - selv når det har været træls, og jeg har fået en del tæsk. Særligt er jeg blevet revset rigeligt i avisens ledere. Til gengæld har jeg stor respekt for, at de har ansigter, og altså en afsender, på. At man på den måde kæmper pande mod pande, siger Marc Perera Christensen.

Men han er glad for, at man som byrådspolitiker også får mulighed for at komme ud med de gode historier, og at det ikke kun er de dårlige ting, der bliver fremhævet. Særligt de sidste par år, fremhæver han positivt.

- Jeg glæder mig over avisens udvikling, som jeg har kunnet følge de seneste år. Avisen er gået fra at være lidt bitter og gnaven til at være mere positiv. Nu afspejler avisens dækning også, hvor fantastisk en by det er at bo og arbejde i. Og det, synes jeg, klæder den.

Annonce

Ros til journalisterne

Avisen har stadig den kritiske journalistik, som gør den til en væsentlig medspiller i demokratiet, men det er mere balanceret nu, forklarer Marc Perera Christensen. Også selvom den kritiske journalistik kan mærkes, når avisens journalister stiller skarpt på ham i deres politiske analyser, tilføjer han.

Men han roser også journalisterne. Særligt Søren Willumsen, som Marc Perera Christensen har haft meget kontakt med i forbindelse med byrådspolitik, har han sat stor pris på.

- Man kan tale i dybden med Willumsen om mange emner på grund af hans grundighed og hukommelse. Det værdsætter jeg, og det afspejler sig også i avisens dækning. Og det er blandt andet derfor, jeg gerne vil stille op i avisen, siger Marc Perera Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce