Annoncørbetalt indhold

Hvad er et privatlån, og for hvem er det relevant?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Sponsoreret af Lead Supply

Et privatlån er som navnet antyder, et lån til private (forbrugere). Her skal det ikke isforståes som værende et lån man tagere af private forbrugere, hvilket det ikke er. Gennem tiden er termet privatlån blevet mere populært online, hvor man ser flere online låneudbydere bruge det. Lige som ved andre online lån uden sikkerhed, skal man ved et privatlån ikke forklare långiveren hvad man skal bruge lånet til, samt stille sikkerhed for det.

Annonce

Dog skal man, som det også er tilfældet ved alle andre situationer i denne kaliber, tænke sig rigtig godt om før man overvejer at ansøge om et privatlån. Her er det især følgende ting du skal overveje, forud for en ansøgning om et lån:

1. Har du virkelig brug for lånet, og hvis ja, hvor meget har du reelt set brug for at låne?

2. Har du plads i dit budget til månedlige afbetalinger de næste mange måneder/år?

3. Er du bevidst om konsekvensen ved at tage et lån uden sikkerhed?

4. Er du bevidst om hvad lånet reelt set vil koste dig?


Har du virkelig brug for lånet, og hvis ja, hvor meget har du reelt set brug for at låne?

At ansøge om et lån er en seriøst beslutning som kommer til at have konsekvenser i mange måneder frem, og derfor er det vigtigt virkelig at overveje hvorvidt det er noget man har brug for, eller noget der blot kan forsøde tilværelsen.

Hvis du mener at du virkelig har brug for lånet, er det vigtigt at regne ud hvor meget du reelt set har brug for at låne. Det er vigtigt at komme så tæt på beløbet som overhovedet muligt. Alt hvad man eventuelt låner, skal man tilbagebetale med renter efterfølgende - så intet er gratis her.

Har du plads i dit budget til månedlige afbetalinger de næste mange måneder/år?

Hvis du bliver godkendt til at tage det lån du i så fald ville have ansøgt om, så vil der i aftalen du godkender stå hvad du skal tilbagebetale hver eneste måned, samt hvor lang tid du skal gøre dette før hele lånet er tilbagebetalt. Her er det vigtigt at udnersøge dit nuværened budget nærmere og se om det kan holde til fremover at tilbagebetale det beløb, måned efter måned.

Overholder man ikke aftalen har det konsekvenser, i form at bøder og RKI. Så det vil altid være i din interesse at overholde aftalen hver eneste måned. Derfor skal du undersøge om budgettet kan holde til dette eller ej.

Er du bevidst om konsekvensen ved at tage et lån uden sikkerhed?

Når man ser på online lån, er den største forskel herfra til lån gennem en traditionel bank at disse lån er uden sikkerhed. Når man ansøger om et lån gennem en traditionel bank er dette altid med sikkerhed.

Lån uden sikkerhed betyder at du ikke stiller sikkerhed for dit lån, altså at du ikke stiller eksempelvis dit hus som sikkerhed for det lån du tager. Ved ikke at stille noget som sikkerhed for dit lån online, tager den online låneudbyder en anden form for sikkerhed gennem en højere rente. Renten er altså højere her, frodi låntageren ikke stiller noget som sikkerhed.

Er du bevidst om hvad lånet reelt set vil koste dig?

Når man undersøger lånemuligheder online, kan man ved hjælp af ÅOP afgøre hvad et lån vil koste. ÅOP dækker over lånets samlee omkostninger i procent, og kan altså sige dig hvad alt samlet set vil koste dig årligt.

Her er det vigtigt at være opmærksom på at hvis dit lån er mellem 3 og 11 måneder, kan ÅOP virke misvisnede, da den viser hvad det ville koste for et lån, og ikke for antal måneder.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.