Annonce
Aarhus

Hvad lavede svensk dødspatrulje i Aarhus?: Sagen er mørkelagt

Et dobbeltdrab i Herlev på to svenske gangstere trak pludselig tråde til Bispehaven, da en 21-årig svensk-somalier gemte sig i Aarhus.
Annonce

AARHUS: Det skabte voldsom uro og nervøsitet, da en stor gruppe kampklædte betjente en fredag aften sidst i juni væltede ind i Bispehaven i Aarhus V.

Med hunde og løftede geværer startede de en eftersøgning, der endte med at en ung mand stod på et lille udhæng på den udvendige side af en boligblok i 2. sals højde.

Vidner fortalte, at de forinden havde hørt lyden af skud eller en mindre eksplosion. Ingen af delene er bekræftet efterfølgende.

Det, vi ved, er, at den yngre mand, der hang ud udenpå boligblokken, blev hevet ind i lejligheden af politiet og efterfølgende kørt væk derfra. Og at Østjyllands Politi samme aften meddelte på twitter:

Vi har her fredag aften haft en politiindsats i Bispehaven. Vi er fortsat i gang med undersøgelser på stedet. Alt er roligt. Vi ønsker ikke at udtale os mere om indsatsen.

Siden har Østjyllands Politi ikke meldt ud om episoden.

Shottaz vs Dödspatrullen

  • De to bander udspringer af det samme svensk-somaliske miljø i Rinkeby ved Stockholm.
  • Ni drab mener svensk politi er knyttet til deres konflikt. Kun ét er blevet opklaret.
Annonce

I retten med fikseringsbælte

Dagen efter kom der så alligevel nyt. Her kom det frem, at en 21-årig mand var blevet anholdt og varetægtsfængslet i forbindelse med en mørkelagt politiaktion i Bispehaven i Aarhus og et dobbeltdrab i Herlev ved København tre dage forinden.

Ved grundlovsforhøret i retten i Glostrup den lørdag formiddag besluttede en dommer, at offentligheden ikke skulle have informationer om den præcise sigtelse mod den anholdte, og derfor blev retsmødet holdt for dobbeltlukkede døre.

Da den 21-årige mand, en slank, somalisk-udseende mand, blev ført ind i retten var han iført et sort fikseringsbælte, og hans hænder forblev fikserede, indtil han blev anbragt ved siden af sin forsvarer. Udenfor retten var kampklædt politi til stede.

Annonce

Nedskydning i villakvarter i Herlev

Dobbeltdrabet i Herlev skete altså blot tre dage før anholdelsen i Bispehaven fredag 28. juni. Her blev tre svenske mænd beskudt, mens de sad i en bil i Sennepshavn i Herlev ved København. To blev dræbt - den tredje nåede at flygte.

Ifølge vidner til drabet var der tale om en brutal nedskydning, hvor mændene blev skudt mindst ti gange med flere våben – formentlig både pistol og automat-gevær. Dagen efter havde Københavns Politi identificeret de to dræbte som to svenske mænd på 21 og 23 år.

Ifølge den svenske avis Expressen havde begge de dræbte relation til banden ”Shottaz”, som siden 2015 har været i konflikt med banden ”Dödspatrullen”, begge fra Stockholmsområdet.

Siden anholdelsen af den 21-årige mand i Bispehaven er yderligere tre mænd blevet anholdt i Sverige, hvoraf to er udleveret til Københavns Politi og er blevet varetægtsfængslet ligesom den 21-årige anholdte fra Aarhus.

Ifølge Expressen er den 21-årige anholdte en ledende figur i Dødspatruljen.

Fredag 28. juni væltede kampklædt politi ind i Bispehaven, hvor en 21-årig svensk mand blev anhold efter en dramatisk aktion, hvor han stod uden på en boligblok i anden sals højde. Foto: Ali Agha
Annonce

Hvorfor endte én i Aarhus

Men hvad har en bandekrig mellem to bander for forstæderne i Stockholm og et dobbeltdrab i Herlev med Aarhus at gøre?

Og hvorfor endte den ene af fire varetægtsfængslede mænd i sagen om dobbeltdrabet med at blive anholdt under en massiv politiaktion med kampklædt politi i Bispehaven?

Tog han toget den forkerte vej i flugtfasen … Og er han endt i Bispehaven ved en tilfældighed, fordi han har familierelationer i Aarhus, eller er der en forbindelse mellem personer i Aarhus og banderne i Stockholm?

Alle spørgsmål som Århus Stiftstidende gerne vil have svar på. Det har dog vist sig svært på grund af de dobbelt lukkede døre.

Hos Østjyllands Politi er meldingen følgende:

- Det er en igangværende efterforskning, som vi naturligvis ikke kan udtale os om.

I området i Bispehaven er der heller ikke mange, der ønsker at tale, men ifølge Århus Stiftstidendes kilder bor der en ung mand fra lokalområdet i lejligheden, hvor den 21-årige svenske mand gemte sig.

Østjyllands Politi har heller ikke ønsket at svare på, hvad der skete med den unge mand, der bor i lejligheden, under hensyn til den igangværende efterforskning.

Svensk politi er ikke som lovet vendt tilbage med en reaktion på avisens undren, ej heller er den ansvarlige for politiets indsats mod bandekonflikter i Stockholm.

Dermed ser det ud til at svaret på - hvorfor tungt bevæbnet politi fredag 28. juni anholdt en ledende figur fra Dødspatruljen i en lejlighed på anden sal i Bispehaven i Aarhus - må vente indtil retssagen mod de svenske mænd starter.

Foto: Ali Agha
Fredag 28. juni væltede kampklædt politi ind i Bispehaven, hvor en 21-årig svensk mand blev anhold efter en dramatisk aktion, hvor han stod uden på en boligblok i anden sals højde. Foto: Ali Agha
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Podcast: En utrolig afslutning i Parken

Annonce