Annonce
Aarhus

Hvad mener brugerne om Vesterbro Torv? "Skønt torv, men for meget trafikstøj"

Det er denne del af vejen ved Vesterbro Torv, som kommunen overvejer at lukke af for at inddrage arealet i et større torv. I stedet skal trafikken ledes syd om torvet på en bredere vej - og allerhelst helst via andre veje udenom.  Foto: Kim Haugaard

AARHUS: Hvad mener du om forsøget, hvor bilerne er delvist forvist fra Vesterbro Torv og der er møbler at sidde på? Og hvad tænker du om ideen om at udvide torvet på solsiden?

Sådan spurgte vi nogle af de mennesker, der opholdt sig på Vesterbro Torv en eftermiddag i denne uge.

Michael Ellegaard, Ebeltoft - tidligere Aarhus:- Det er perfekt at sidde her, fordi det er ret hyggeligt. Jeg har selv boet på Vesterbro i København en periode, og der er jo en del pladser, der minder om den her. Men der er alt for mange biler og støj, så på grund af larmen går jeg nok snart ned i Vestergade, hvor jeg også plejer at opholde mig, når jeg er i Aarhus. Men jeg ville hellere have siddet mere her, hvis der havde været mere ro. Så det er en god idé at omlægge trafikken og torvet.
Karin Andreassen (tv) og Karen Kofoed, Aarhus:- Man burde lukke nogle af de tilstødende veje, for det er skønt med sådan nogle små oaser. Og hvorfor skal de biler egentlig holde der, spørger Karin og nikker mod de få p-pladser, der er tilbage under forsøget?De to kvinder er ankommet på elcykler og mener, at forsøget er en god start på et permanent torv uden biler.- Man sidder endda godt her. Og bytteboksen fantastisk. Jeg elsker den slags, men får som regel for meget med hjem, smiler Karin.- Jeg kunne godt savne nogle små events og nogen, der spiller stille musik. Måske kunne man afsætte nogle faste tider, hvor folk må spille stille musik, tilføjer Karen.
Ditte Juhl Schmidt (th) sammen med studievenner fra VIA: Nanna og Marianne bagerst og Julie og Anita forrest og til venstre for Ditte:- Det er fedt her. Her kunne jeg sagtens sidde med venner og en øl. Og møblerne fungerer godt. Det ville være megafedt med et større torv, for så behøver man ikke tage i Mølleparken. Der er kortere hertil fra VIA.De andre kvinder mener, at pladsen er godt lavet, og at den er indbydende, så man har lyst til at sætte sig her.- Men man skal gøre noget ved støjniveauet, mener de. Man kan jo heller ikke sidde her og lave lektier i den støj.
Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Henrik husker da bugten var fuld af fisk: Nu må han rejse langt efter dem

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Aarhus

Strejke fra morgenstunden: Mere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Aarhus For abonnenter

Liv i det døde hav: Sådan får Aarhus igen fisk i sin bugt

Odense-skole lukker midlertidigt efter fund af ukendt coronavariant

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Debat For abonnenter

Stiften mener: Ikke flere corona-restriktioner, lad fornuften klare resten - og hjælp så de erhverv, som lider

Aarhus

Cykelbuddet Emma giver drengene baghjul: Derfor er hun så hurtig

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus

Jul i pandemiens skær: Træet blev tændt med coronapas og uden fællessang

Annonce