Annonce
Østjylland

Hvad siger pendlerne?: Ny kollektiv trafikplan i Favrskov

Forslagene til nye køreplaner for busruter i Favrskov Kommune kommer i en offentlig høring, der løber fra 21. december 2020 til 19. januar 2021 på midttrafik.dk. Foto: Midttrafik
Midttrafik og Favrskov Kommune vil gerne høre kundernes mening om forslagene til nye køreplaner for busruter i Favrskov Kommune i en offentlig høring.

Favrskov: Midttrafik har i samarbejde med Favrskov Kommune udarbejdet en ny kollektiv trafikplan. Rejsemønstret i Favrskov Kommune er i høj grad karakteriseret af en meget stor pendlerstrøm til de nærmeste større byer, især Aarhus Kommune.

Cirka 8.500 af de beskæftigede med bopæl i Favrskov Kommune arbejdede i 2018 i Aarhus
Kommune. Gode regionale kollektive trafikforbindelser, der kan betjene disse rejsestrømme, er derfor essentielle for kommunens borgere. Med det nye rutenet indføres et mere ensartet serviceniveau i den kollektive trafik i Favrskov Kommune.

Det samlede rutenet er tilrettelagt ud fra et minimumsniveau for betjening efter byernes
størrelse. De ordinære busruter suppleres af Plustur, Flexbus, Flextur og Flextur Ung.

Annonce

På midttrafik.dk kan kunderne i perioden 21. december 2020 - 19. januar 2021 se, hvad trafikplanen betyder for dem. Her kan man se forslag til de nye køreplaner og indsende sine kommentarer under den enkelte køreplan.

Ensartet serviceniveau

Den nye kollektive trafikplan ensarter serviceniveauet i kommunen. Det samlede rutenet planlægges ud fra en række servicemål for betjening efter byernes størrelse.

Busnettet bygges op om de regionale ruter, der forbinder Favrskov med de omkringliggende større byer.

Og flere steder udvides den ordinære busbetjening, mens den andre steder udvides med Flexbusafgange, som kører efter behov, og skal bestilles telefonisk eller via Rejseplanen - til samme priser som bussen.

Annonce

Plustur

Borgere i oplandet og i mindre byer, som har begrænset busbetjening, kan også blive bragt til og fra de regionale forbindelser.

Med Plustur kan man bestille kørsel fra hjem til stoppestedet og omvendt. Det er bindeleddet, når der er for langt til bussen eller toget.

Plustur er tilgængelig på Rejseplanen, hvor den tilbydes i relevante søgninger. Man bestiller turen på rejseplanen.dk eller Rejseplanen app.

Annonce

Bedre mobilitet

Den tværgående mobilitet i kommunen skal sikres gennem Flextur og Flextur Ung. Alle kan benytte og bestille Flextur. Flextur har ikke en fast køreplan, ligesom bussen, hvilket giver mulighed for at rejse, når du har behov for det.

En Flextur kan bestilles i Flextrafik app, på midttrafik.flextrafik.dk eller på tlf. 87 40 83 00. I Favrskov Kommune koster Flextur 4 kr./km (min. 30 kr./tur).

Fra 4. januar 2021 kan unge med ungdomskort i Favrskov Kommune benytte Flextur gratis i tidsrummet kl. 18.00 – 23.00 på hverdage og kl. 6.00 - 24.00 i weekender.

Det skal give de unge bedre mobilitet og dermed mulighed for at deltage i faglige og sociale arrangementer på tidspunkter, hvor bussen ikke kan benyttes.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

Alarm 112

Da beredskabet ankom stod kun fire hjørnestolper tilbage: Skovbrand viste sig at være brand i ubeboet hytte

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Annonce