Annonce
Kultur

Hvad skal du se i Aalborg? Fire forslag til sommerens kultur- og kunstoplevelser

Utzon Center i Aalborg er Jørn Utzons sidste værk. Foto: Rasmus Hjortshøj
Popart, moderne kunst, arkitektur for de mindste og hiphop til de unge. Her er fire forslag til kulturoplevelser i Aalborg.

Trækker skyerne sig sammen og truer med dryp ovenfra, er det en god lejlighed til at få en kulturoplevelse. Her er fire forslag til børnefamilien og det voksne publikum.

1 Dansk-spansk arkitekturmøde samt leg og læring for de mindste

En skov af søjler på udstillingen ”With Love From Spain”. Foto: Laura Stamer

Utzon Center i hjertet af Aalborg har både oplevelser til de kultur- og arkitekturinteresserede og til børnenes opfattelse af verden og de ting, vi omgiver os med. Med sommerens udstilling ”With Love From Spain” sætter museet spansk og dansk arkitektur stævne for at formidle, hvordan spanierne har fundet inspiration i nordisk modernisme. Gennem 11 spanske arkitekter og tegnestuer tilbydes man et nyt blik på velkendte arkitekter fra dansk arkitekturs guldalder, herunder Arne Jacobsen og Jørn Utzon.

Der er mere til børnene, når oplevelsesrummet ”Mini Maxi” åbner 24. juni. Her byttes om på de skalaforhold, vi kender fra dagligdagen.

For arkitekturinteresserede er Utzon Center en oplevelse i sig selv. Det var Jørn Utzon selv, der tegnede huset sammen med sin søn, Kim Utzon, og det blev Jørn Utzons sidste værk, inden han døde i 2008.

”With Love From Spain” er åbnet og løber på Utzon Center til 24. oktober.

”Mini Maxi” åbner 24. juni og løber frem til 22. februar.

2 Amerikansk kunst fra popart til det helt moderne

”Figures in Landscape”, 1977, af Roy Lichtenstein. Louisiana Museum of Modern Art.

En række af de helt store amerikanske popart-kunstnere udstilles på Kunsten. ”The American Way” er en kulturel rejse gennem USA fra storbykunsten i New York over de støvede landeveje, der forbinder øst med vest.

Udstillingen er skabt af værker fra kunstmuseet Louisianas samling af primært amerikansk kunst efter 1960 og kickstartes af popart-revolutionen. Særligt popkunsten er central i udstillingen, men udstillingen præsenterer kunst fra hele perioden fra 60’erne til i dag. På udstillingen kan man blandt andet opleve værker af popart-kunstnerne Andy Warhol og Roy Lichtenstein samt Robert Rauschenbergs værker, der fusionerer maleri, fotografi og print.

”The American Way - Louisiana på Kunsten” kan opleves på museet Kunsten indtil 8. august.

3 Hiphopper danser liv i skulpturpark

Steen Koerner og tre dansere fortolker geometriske former i dansen i forestillingen ”These Shapes Are Made for Dancing”. PR-foto: Aalborg Teater

Steen Koerners kunst sker i mødet mellem electric boogie-dans, streetart og hiphop. Han har været iscenesætter og koreograf på en lang række forestillinger, og denne sommer sætter han bevægelse til skulpturparken ved Kunsten i Aalborg med forestillingen ”These Shapes Are Made for Dancing”.

Forestillingen har sit ophav i mødet mellem kunsten og arkitekturens geometri sammenstillet med kroppens ditto i dansen. Forestillingen er kulminationen på publikums vandring mellem en række kuber, hvor man inviteres indenfor. Kuberne er udsmykket af graffitimalere, og indenfor byder de på fortællinger om universet af forfatter Tor Nørretranders, astrofysiker Tina Ibsen og arkitekt Juhani Palaasmaa.

Forestillingen opføres 12 gange over seks dage fra 15.-22. juni i skulpturparken ved Kunsten. I perioden frem til 22. juni afholdes desuden en række gratis workshops.

4 Samtidskunst til tiden

Jan S. Hansen: Maske, ”Rhizome”, 2021, i glaseret stentøj. Foto: Kunsthal Nord

Med soloudstillingen ”Pas Partu” forsøger kunstner Jan S. Hansen at trække essenser af internettets og online-æraens bevidsthedsudvidelse ud til fysiske objekter. Afsættet er menneskets udvidede mentale rum skabt af ny teknologi og nye fællesskaber på tværs af geografi. Jan S. Hansens kunst spænder meget vidt. Udstillingen består af en række værker skabt af fundne, bearbejdede og skabte objekter. Ofte i sarte nuancer, som formmæssigt spænder fra det formfuldendte og smukke til det ødelagte og forfaldne.

”Pas Partu” kan opleves på Kunsthal Nord frem til 28. august.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Bankmanden fra Nørre Aaby: Han lavede det ulovlige skifte til AGF og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Aarhus

Udlover dusør: Tivoli Frihedens isbjørn er blevet stjålet

Aarhus

Royal løbefest vender tilbage til Aarhus i 2022

Lyt:  Lars Høgh er død - Hør det sidste interview læst op her

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Kultur

Se video: Handy kronprins indviede nyt Sports- og Kulturcampus

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Demonstranter omringer statsministerens tomme bil

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Annonce