Annonce
Kultur

Hvad skriver anmelderne? Flere roser til Svalegangens Tøfting-pletskud

Morten Kjær ses i rollen som Stig Tøfting på Svalegangen i forestillingen "No regrets", der bygger på fodboldlegendens tumultariske fortid. Foto: Anders Theibel/Montgomery
På Stiften.dk fik forestillingen "No regrets" om Stig Tøftings op- og nedture flotte ord med på vejen af avisens teateranmelder. Nu følger flere anmeldere trop og kaster gavmildt stjerner efter fodboldfortællingen.

ANMELDELSER: 7.200 publikummer har allerede indløst billet til forestillingen "No regrets", der lige nu vises på Teatret Svalegangen.

Og skal man stole på anmeldelserne fra forestillingen, kan billetholderne godt begynde at glæde sig.

Avisens anmelder Kirsten Dahl, gav "No regrets" fem stjerner og skrev:

Annonce

- ... skildringen af et liv, som konstant og i et vanvittig gear pendulerer mellem succes og nederlag, vinderpokaler og familietragedier, vinding og tab, glæde og sorg. Akkurat visningen af den stormstyrke og de vedvarende skift af modsatrettede følelser i ét liv, er forestillingens store styrke.

Anmelderkorpset er stort set enige om at rose forestillingen, der er dygtigt iscenesat af den århusianske instruktør Morten Lundgaard.

- Morten Lundgaards vellykkede teaterversion af Stig Tøftings livshistorie fra biografien "No regrets" lærer os, at modgang hærder, skriver Trine Wøldiche, der er anmelder på Morgenavisen Jyllands-Posten.

Hun roser også Morten Kjær, der ses i hovedrollen som Stig Tøfting:

- Han er Stig Tøfting. Han bevæger sig og taler som Tøfting. Og han ligner ham med sit skaldede hoved og armene, der holdes let ud fra kroppen, som for at gøre plads til den muskuløse torso, skriver Trine Wøldiche, der giver forestillingen fem stjerner.

Anmelderne er glade for teaterversionen af Tøftings selvbiografi "No regrets", der spiller for fulde huse på Teatret Svalegangen. Foto: Anders Theibel/Montgomery

Det digitale kulturmagasin Iscene giver forestillingen fire stjerner og kalder den "fodboldteater med isnende dybde og bred appel".

- "No regrets" formår både at indfange og udfordre et univers og en karaktertype, som Tøfting jo også er, uden at falde i gryden med kriminalitetsforherligelse, skriver anmelder og journalist Anne Liisberg.

Fra tre til seks

Mindst begejstret er Morten Hede, der er teateranmelder på mortenhede.dk.

- Det er en velsmurt teatermaskine, der tøffer afsted på Teatret Svalegangen med en noget åndsbollet forestilling om århusianske Stig Tøfting, skriver han og giver forestillingen tre stjerner.

Mest begejstret er det århusianske onlinemagasin Kulturnyt.

- "No regrets" skildrer autentisk, uden filter eller fortrydelse, hvor super dejligt livet er i virkeligheden, og hvor svært det kan være at finde balancen. Men hver gang vi falder, så rejser vi os bare op igen og løber med fuld kraft ind i en ny skønhed, eller en tyk mur, skriver sitets anmelder Ambjørn Happy, der kaster seks stjerner efter "No regrets".

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Kultur

Fejring i Mindeparken: Kæmpestort børnekor synger for Dronningen

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået

Annonce