Annonce
Sport

Hvem er årets århusianske talent?

Flere talenter har gjort sig positivt bemærket på sportsscenen i 2018, men hvem fortjener at blive hyldet som det største talent?

PRISUDDELING: 2018 var et godt år for AGFs U17-hold. I februar vandt de Stiftens talentpris. Prisen fik de for at have vundet det danske mesterskab i fodbold. Og gudhjælpemig om de ikke genvandt mesterskabet i sommer. En flot præstation særligt når man tager i betragtning, at holdet op til sæsonen 17/18 måtte sige farvel til flere af de faste spillere i startopstillingen.

En anden AGFer, der i løbet af det forgangne år har vist sit talent frem er Jens Stage. AGF-altmuligmanden er qua sin enorme løbekapacitet og store fightervilje blevet en sand fanfavorit. Han kan spille i forsvaret, i angrebet og på kanterne selvom han selv ser sig selv som en midtbanespiller. Derudover har han ved flere lejligheder båret anførerbindet, til trods for at han først fyldte 22 år i november.

Nikolaj Læsø fra Århus Håndbold er også en mand, der i en ung alder spiller en stor rolle for et seniorhold. Bagspilleren har braget mål ind og har længe været holdets topscorer, ligesom han også længe har ligget i top-fem over ligaens hyppigste målscorer - endda uden at tage straffekast.

I en anden hal og med en lidt større - og mindre klistret - bold har vi David Kristensen og Sylvester Berg. David Kristensen spiller for både Bakken Bears og deres talenthold, Ebaa, der også spiller i ligaen. På især Ebaa har han gjort sig positivt bemærket og her er han en af de mest dominerende spillere.

Sylvester Berg har valgt kun at spille for Bakken Bears. Selvom Bears har et stjernespækket hold, har den 20-årige århusianer formået at bide sig så meget fast, at han nu er en spiller, der bliver sat ind fordi man skal udnytte hans kvaliteter, fremfor at være en spiller, der bliver sat ind, fordi han skal bruge ligaerfaring for at udvikle sig.

Hos VSKs 3F Kvindeliga-hold, der gik på vinterferie på rækkens tredjeplads har de også unge kræfter, der imponerer. Katrine Svane Jacobsen, Mathilde Lundorf Skovsen og Rikke Marie Madsen spiller alle tre på U23 landsholdet sideløbende med ligaholdet. Janni Thomsen er også fast spiller på ligaholdet, sideløbende med at hun også spiller for U19 landsholdet.

På vandet har Anna Munch været ret suveræn. Sejleren vandt guld ved U21 VM og sølv ved U21 VM i bådklassen Laser Radial. Derudover stillede hun også op ved senior VM på hjemmebane i Aarhus, uden dog at gøre det helt store væsen af sig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce