Annonce
Horsens

Hvem skal hædres med idrætsprisen? Nu kan du indstille din holdkammerat eller træningsmakker

Sidste gang - i januar i år - blev der uddelt godt 220 idrætspriser. Til februar næste år er det igen tid, når 2019's sportspræstationer skal hyldes. Arkivfoto: Morten Pape
Horsens Kommunes Idrætspris hylder alle de lokale sportsudøvere, der har præsteret noget særligt i 2019, og der er netop blevet åbnet op for indstilling af kandidater.

Horsens: En stor sportspræstation fortjener en hyldest, og sådan en giver Horsens Kommune snart igen, når den i samarbejde med Sport Horsens uddeler Horsens Kommunes Idrætspris 2019.

Det foregår til februar næste år, men først skal de mange sportsudøvere i kommunen indstilles til prisen, og det kan man gøre allerede nu.

På kommunens hjemmeside er det - primært for idrætsklubber og -foreninger - muligt at indstille de udøvere, der har vundet mesterskaber eller sat rekorder i det forgangne år. Man kan også blive nomineret for en anden form for unik sportspræstation, men det kræver en særlig begrundelse.

Annonce

Hvem kan modtage idrætsprisen?

Idrætsprisen gives til følgende præstationer:
 • Jyske og danske mestre godkendt af DIF
 • Jyske og/eller landsmestre inden for DGI
 • Danske rekorder godkendt af DIF
 • Officielle nordiske mesterskaber
 • Officielle europæiske mesterskaber - 1., 2. og 3. pladser
 • Officielle verdensmesterskaber - 1., 2. og 3. pladser
 • Officielle olympiske mesterskaber - 1., 2. og 3. pladser
 • Uofficielle olympiske-, verdens- eller europæiske mesterskaber
 • Landsmesterskaber inden for KFUM og KFUK, for så vidt angår børn under 18 år
 • Jyske og danske mestre i sportsdans
 • Andre præstationer, der ikke er omfattet af ovenstående punkter, når ganske særlige begrundelser er til stede, og hvis idrætsgrenen er anerkendt af DIF og DGI.

For at modtage Idrætsprisen skal idrætsudøveren være medlem af en organiseret idrætsforening i Horsens Kommune. Der kan gøres undtagelser, hvis der eksempelvis ikke findes en forening i kommunen i den givne sportsgren.

Kilde: Horsens Kommune

Uddeling efter samme opskrift

I januar blev der uddelt 220 priser for mindeværdige præstationer i 2018, og når dette års præstationer hyldes 4. februar i Insero Atrium ved Forum Horsens, bliver det efter samme opskrift.

Klokken 17 får juniorudøverne deres pris, og klokken 19 gælder det seniorerne. Igen får man et kunstværk kreeret af en elev fra Visuelt Gymnasium, og igen er det borgmester Peter Sørensen (S) og kultur- og civilsamfundsudvalgsformand Jakob Bille (LA), der uddeler priserne.

Ud over kommunens idrætspris uddeler Sport Horsens, der er sammenslutningen af sports- og idrætsforeninger fra Horsens Kommune, fem priser til blandt andet årets talent. Sidste gang gik den i øvrigt til Mille Lennie Hjerrild fra Horsens Shotokan Karate, mens for eksempel Østbirk Idrætsforening vandt prisen for årets forening.

Indstillinger til idrætsprisen skal være i kommunens hænder senest 21. januar 2020.

For at modtage idrætsprisen er det egentlig et krav, at man er medlem af en idrætsforening i Horsens Kommune. Der er dog undtagelser, eksempelvis i herrehåndbolden, hvor Skanderborg Håndboldklub er den nærmeste klub, hvis man vil spille på eliteniveau. Derfor kunne Anton Rosenkilde og Lasse Højgaard her modtage prisen sidste år. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bevidst påkørsel og knivstikkeri: 22-årig overfaldet af flere mænd

Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce