Annonce
Danmark

Hverdagens nye udfordring: Corona-liv i Egå-familie

Dennis Bach Wormark forsøger at få hverdagen til at fungere med datteren Aya Nora på armen under arbejdet. Privatfoto
Sådan kan det gøres, når arbejde og familieliv skal passe sammen. Ung familie fortæller.

Coronavirus: Langt de fleste, både offentligt og privat ansatte, sidder i disse dage hjemme og jonglerer med arbejds- og familieliv. Og det kan vare længe endnu.

At forene arbejdet med at få en familie til at fungere i det daglige er en udfordring for mange. Men når arbejdet rykker hjem, sætter det hele "work-life-balance"-tankegangen, som mange taler om lige nu, på prøve.

Vi har via telefonen besøgt en af de mange, der har taget kontorstolen og computeren med sig hjem og skal få det hele til at hænge sammen.

Dennis Bach Wormark er til daglig marketingchef i et digitalt hus i Åbyhøj, hvor han arbejder med digital markedsføring. Huset rummer virksomhederne Conversio, Salecto og Valueshop med i alt 42 medarbejdere, og for ham er det nødvendigt at have skemalagt hverdagen ned til mindste detalje. Ellers spiller klaveret ikke, som han selv siger.

- Vi er vant til at arbejde digitalt. Men det er stadig en omvæltning, og jeg er ikke værst stillet, da min kone er på barsel. Hun står for store dele af det huslige lige nu. Jeg forsøger at få mere tid med vores datter, men vi har jo stadig nogle forretninger, der skal drives - det hele skal hænge sammen, siger Dennis Bach Wormark.

Avisen kunne af gode grunde ikke tage forbi hans hus i Egå, så snakken gik over telefonen, og konen, Sarah, tog billederne.

Dagligdagen er meget præget af faste rytmer og rutiner, nærmest på minuttet. Men der er blevet mere plads til at være en familie og at være far eller mor.

Dennis Bach Wormark

Bleskift, kundemøder og madpletter

Det kræver stor fleksibilitet at være hjemmearbejdende i en børnefamilie. Kunder skal passes, der er intern kommunikation og møder mellem medarbejderne. Men der er bestemt også fordele.

- Dagligdagen er meget præget af faste rytmer og rutiner, nærmest på minuttet. Men der er blevet mere plads til at være en familie og at være far eller mor. Også selv om der ofte skal omstilles fra det ene øjeblik, som står på bleskift og fjernelse af madpletter, til et møde med en medarbejder eller kunde, der naturligvis foregår digitalt, siger Dennis Bach Wormark og føjer til:

- Min kone siger, at selv om jeg måske ikke er mentalt til stede, når vi alle tre sidder i stuen, og jeg arbejder, og de hygger, synes hun nu, at det er rart at vide, at jeg altid er der.

Annonce

Yoga midt på dagen

Med statsministerens og dronningens opfordringer til at blive hjemme, så meget man kan, er kreativiteten sat på prøve, når det kommer til fysisk udfoldelse.

Fitnesscentrene er lukkede, og har man ikke mulighed for at udøve sin favoritsport, må man ty til andre midler for at holde sig aktiv og få brændt energi af.

Hjemme i Egå hos Dennis Bach Wormark og familien har de bestilt to yogamåtter og en træningsbold, så de kan træne lidt sammen og hygge med barnet, når skemaet tillader det.

- Mine kone følger alle mulige influencers, hvor en af dem lige nu har masser af hold på nettet. Noget af det er yoga og noget andet træning. At der også er noget for hele familien, synes vi er fedt, for så får vi rørt os lidt. Ellers er alt lidt stille, når vi holder os inde 99 procent af tiden, siger Dennis Bach Wormark.

Så er der tid til at lege. Privatfoto
Annonce

Corona-skemaet er lagt

Folk med flere børn kender til at planlægge tiden minutiøst. Hvem skal have bilen, hvem henter, og hvornår skal der hentes og handles? Når alle ikke kan forlade hjemmet, skal der pludselig sættes rammer op for det hele - også den individuelle frihed, som de fleste har behov for.

I Egå har familien printet et fint skema ud. Egentlig hænger det på en tavle, men det sidder nu allerede på rygraden.

- Jeg tror, de fleste familier kan relatere til, at der er behov for faste rammer for det hele. Midt i det her virvar stiller det bare endnu større krav. Jeg har heldigvis en arbejdsplads, hvor vi er meget work-life-balance-agtige, så helt nyt er det ikke. Men det er alligevel ret fængslende ikke at kunne gøre det, vi plejer. Det må vi respektere, så længe det varer, siger Dennis Bach Wormark.

Så skal jobbet passes. Dennis Bach Wormark holder møde. Privatfoto
Dagens plan er klar. Privatfoto
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Danmark

Gymnasier og elevernes organisation er enige: Alkohol skal ikke fylde alt i skoletiden

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Østjylland

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Annonce