Annonce
Alarm 112

Hvid varevogn skaber frygt i Aarhus: Spottet ved flere skoler

Efter observationer om en hvid varevogn ved Skødstrup Skole har skolen nu sendt en advarsel ud til forældrene om at holde øje. Foto: Kim Haugaard
En hvid varevogn, der tilsyneladende forsøger at lokke børn, er blevet observeret tre forskellige steder i Aarhus på en uge. Politi er nu i gang med at undersøge sagen.

AARHUS: En ung dreng fik sig en ubehagelig overraskelse i sidste uge i Lystrup.

En hvid varevogn med tonede ruder antastede den unge dreng, der kom cyklende, da en mand og en kvinde forsøgte at få ham hen til bilen ved at tilbyde ham slik.

Østjyllands Politi rykkede herefter til skolen og blev der det meste af dagen.

Annonce

Episoden var desværre ikke en enlig svale. Et par dage før episoden i Lystrup skete noget lignende i Mårslet. Denne gang var der dog kun tale om én person i en bil, men her blev en 10-årig pige forsøgt lokket hen til varevognen. Hun stak af, og det blev meldt til politiet.

Skoleleder advarer forældre

Fredag var det så Skødstrups tur. Her blev en hvid varevogn spottet tæt på Skødstrup Skole og klubben tæt på skolen. Politiet blev kontaktet blandt andet med en beskrivelse af nummerpladen på bilen.

Samtidig lagde skoleleder Mikael Andreasen en besked ud på skolens intranet, hvor han opfordrede forældre til at være ekstra opmærksomme. Det samme gjorde klubben.

Annonce

Sammenhænge?

Østjyllands Politi fortæller, at man er i gang med at kigge på sammenhænge mellem de tre sager fra Mårslet, Lystrup og Skødstrup.

- Der er nogle ligheder, men der er også ting, der adskiller episoderne. Det er ikke sikkert, de hænger sammen, men vi kan på den anden side heller ikke udelukke, at der er tale om samme person, fortæller Jakob Christiansen, kommunikationskonsulent ved Østjyllands Politi.

En af forskellene er blandt andet, at der i Lystrup var tale om både en mand og en kvinde i bilen, mens der i Mårslet kun var én i bilen.

Det fremgår, at nogle forældre i Skødstrup fik aflæst nummerpladen på varevognen, har det ikke givet noget?

- Nej, nummerpladen er ikke ledt til noget, og det kan skyldes, at den kan være aflæst forkert, siger Jakob Christiansen.

For to år siden var der på samme tid flere sager om mulige børnelokkere især i det nordlige Aarhus, men dengang viste det sig, at flere af de sager, som lignede hinanden, var harmløse, mens andre sager blev undersøgt.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Annonce