Annonce
Aarhus

Hvide testtelte pakkes væk: Her skal permanent testcenter ligge

Et mere permanent og vejrsikret testcenter er lige nu ved at blive bygget ved Skejby, hvor nye pavilloner blandt andet skal rumme laboratorier, hvor man undersøger prøverne på stedet. Foto: Flemming Krogh
De hvide testtelte ved Skejby og Skovbakken bliver snart taget ned. I stedet er et nyt og mere permanent testcenter ved at blive bygget.
Annonce

AARHUS: Der skal sættes skub på testkapaciteten i Region Midtjylland, og derfor er man nu i fuld gang med at bygge syv nye testcentre, der skal tilbyde test til borgere både med og uden symptomer på covid-19. Hidtil har de to testtyper holdt til på forskellige adresser.

Et af de centre skal ligge i Skejby.

Sammenlægningen betyder, at de hvide telte bliver pakket sammen ved Skejby og Vejlby-Risskov-Hallen og afløst af vintersikre pavilloner, der giver borgere og personale væsentligt bedre forhold.

- Telte kan være gode nok om sommeren, men som situationen er nu, skal testcentrene fungere indtil udgangen af 2021. Det betyder flere omgange regn, rusk og lave temperaturer, og derfor skal der nogle bedre og mere permanente bygninger til, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Annonce

Permanent bygning

I de nye testcentre er det fortsat muligt både at bestille tid til drive-in-test og gående test.


Der er naturligvis særligt stort fokus på hygiejne i testcentrene. Men det, vi alle sammen kan hjælpe med, er at overholde de velkendte råd om at holde afstand, bruge håndsprit og hoste i ærmet

Anders Kühnau


Når man ankommer, skanner man sit sundhedskort, får at vide, hvor man skal gå/køre hen, bliver testet og tjekker senere svaret på sundhed.dk.

Man har i høj grad lagt væk på hygiejnen i de nye centre, og derfor er der i indretningen taget højde for, at der kommer borgere både med og uden smitte. Man kommer til både at teste smittede i deres biler og ved at pode gennem særligt afskærmede luger.

Fredag morgen er arbejdet med flisebelægning til Skejbys nye corona-testcenter i gang. Det hele skal stå klar i uge 43. Foto: Flemming Krogh

- Der er naturligvis særligt stort fokus på hygiejne i testcentrene. Men det, vi alle sammen kan hjælpe med, er at overholde de velkendte råd om at holde afstand, bruge håndsprit og hoste i ærmet, understreger Anders Kühnau.

Annonce

Nyt center klar i uge 43

Håndværkere er lige nu i fuld gang med at få  bygget det kommende center ved Skejby, som kommer til at ligge på Tyge Søndergaards Vej 953. Efter planen er byggeriet færdigt allerede i uge 43.

Syv nye testcentre

Der bliver i alt bygget syv nye testcentre i Region Midtjylland: 

  1. Uge 42: Testcenter Horsens: Langmarksvej 57, 8700 Horsens (parkering foran CASA arena).
  2. Uge 43: Testcenter Aarhus: Tyge Søndergaards Vej 953, 8200 Aarhus N.
  3. Uge 44: Testcenter Randers: Juventusvej 15, 8960 Randers.
  4. Uge 45: Testcenter Holstebro: Mozartsvej 5, 7500 Holstebro (Parkeringsplads nord for Idrætscenter Vest).
  5. Uge 45: Testcenter Viborg: Vinkelvej 20, 8800 Viborg.
  6. Uge 46: Testcenter Silkeborg: Ansvej 98, 8600 Silkeborg.
  7. Uge 46:Testcenter Herning: Holingknuden 2, 7400 Herning (vestlige del af P-plads).

Det første af de syv nye centre bliver i Horsens, hvor man i uge 42 er klar til de første tests i nye omgivelser. Det tager cirka to uger at opbygge og indrette testcentrene, der kommer under tag.

I Skanderborg og Grenaa foregår test i sundhedshuse. Disse steder bliver ikke berørt.

Region Midtjylland råder udover de nye testcentre og testtilbud ved sundhedshuse også over et antal testbiler, som med kort varsel kan åbne for test, hvis smitte for eksempel spreder sig i boligområder eller blandt medarbejdere på virksomheder. Det er også testbilerne, der betjener lufthavne.

Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce