Annonce
Kultur

Hvidstengruppen: Filmhold efterlyser tysktalende soldat og jamrende kvinder

Sådan så det ud, da filmholdet optog scener til den første film om Hvidstengruppen ved Aarhus Arrest i 2011. Også denne gang er Anne-Grethe Bjarup Riis instruktør på filmen. Foto: Flemming Krogh
Holdet bage den kommende film om Hvidstengruppen, "De efterladte" søger lige nu efter statister til optagelser i Aarhus, Randers og Horsens.

AARHUS: Går du med en skuespiller i maven, eller er du bare pjattet med historiske film, så er muligheden der lige nu for at komme helt tæt på optagelserne til den anden film om Hvidstengruppen.

Filmholdet bag "De efterladte" søger efter statister til en række forskellige roller, når optagelserne starter i maj i det østjyske.

Man leder blandet andet efter en ung, tysktalende dreng i alderen 14-17 år, som kan træde til i rollen som tysk soldat.

Annonce

- Der er ikke replikker, men han skal råbe nogle kvinder an på tysk, så et forholdsvis sikkert og stabilt tysk er påkrævet, lyder det i specifikationerne.

Optagelserne foregår i Aarhus, og der er deadline for ansøgning inden 7. maj.

Jamrende kvinder

Også sprogkundskaber som norsk, fransk, hollandsk, russisk, eller rumænsk efterspørges af filmholdet blandt de kvindelige statister, da det er vigtigt for historien.

- Der er ikke tale om replikker i filmen, men en baggrundssnak, står der i opslaget.

Filmholdet søger også kvinder alderen 18-32 år, som har tidligere film- eller teatererfaring, da scenen kræver at statisterne skal kunne græde eller jamre, da de skal medvirke som fanger i spillefilmen om modstandsgruppen.

Optagelserne foregår i Horsens, og der er deadline for ansøgning inden 10. maj

Desuden søges der både mænd og kvinder til gennemgående statistfunktioner i filmen, som optages i både Aarhus, Horsens og Randers.

Det drejer sig blandt andet om kvinder i alderen 18-35 år, der skal spille syge, lidende eller døende fanger i filmen.

For mændenes vedkommende er det roller som ambulancefører, lastbilchauffør og læge, der udbydes.

Se mere om roller og deadline for ansøgningerne på dask-online.dk, Dansk Skuespillerkatalog

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce