Annonce
Debat

Hvilepladser - en værdig afslutning på livet

"Der skal være mulighed for nærvær og ro også for de pårørende", skriver debattøren. Arkivfoto: Annett Bruhn

DEBAT: Mange forestiller sig nok, at farvel til livet foregår stille og roligt i en seng i samvær med de nærmeste. Men sådan er det desværre langt fra for alle.

Derfor har Konservative og Dansk Folkeparti sammen stillet et forslag til budgetforhandlingerne om etablering af hvilepladser.

At have muligheden for at være omgivet af dem, som har betydet mest i livet, burde være en selvfølge, når man skal dø. Der skal være plads til og mulighed for, at pårørende kan fylde den sidste tid med nærvær og stjernestunder og sende den kære godt afsted på den sidste rejse.

Annonce

Desværre kan muligheden for tid, ro og nærvær falde mellem to stole. Er den døende for dårlig til at være hjemme, men for "god" til at være på hospice, er det en stor opgave at skabe gode rammer i den sidste tid, også fordi der i den sidste fase af livet ofte kommer sygdomme, som ikke kræver behandling, men lindring og nærvær. Selvom hjemmeplejen ofte kommer på besøg, kan de pårørende mellem besøgene fra hjemmeplejen blive usikre på smertedækning og have mange andre spørgsmål.


Vi ønsker, at der etableres hvilepladser på vores plejehjem - pladser, hvor den døende kan flytte ind med udvalgte personlige ejendele.

Mette Skautrup


Der skal være mulighed for nærvær og ro også for de pårørende. I de situationer er plejehjem en mulighed, et nyt hjem til den sidste tid. Alle, der har flyttet, ved, hvor krævende det er at flytte, pakke ned, ud, hvor skal møblerne stå, og hvilke møbler skal med.

Er det dét, den sidste tid skal bruges på? Nej, mener Konservative og Dansk Folkeparti. Vi ønsker, at der etableres hvilepladser på vores plejehjem - pladser, hvor den døende kan flytte ind med udvalgte personlige ejendele. Her kan den sidste tid bruges på at være sammen i trygge rammer og ikke på praktiske gøremål som at flytte. Det er værdighed i den sidste tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce