x
Annonce
Aarhus

Hvis gymnasie og hf ikke er nok: Nyt kursus til kreative unge

Til sommer bliver talentarbejdet med kreative unge opgraderet på Aarhus Billed- og Medieskole. PR-foto

Aarhus Billed- og Medieskole fylder 10 år i år. Det fejrer de med opgradering af deres talentlinje.

AARHUS: Til sommer opgraderer Aarhus Billed- og Medieskole indsatsen for kreative talenter. Der er nemlig blevet afsat penge til oprettelsen af et Billedkunstnerisk Grundkursus - eller BGK, som det kaldes - som bliver et tre-årigt forløb, der minder meget om MGK, som man kender fra musikskolerne. Leder af Aarhus Billed- og Medieskole er glad for at kunne tilbyde forløbet til unge i Aarhus Kommune.

- Den tre-årige BGK er med til at fuldende de indsatser, vi finder væsentlige, og det åbner for helt nye muligheder for de kreative 16-22-årige i Aarhus og omegn. At kunne vokse og udvikle sig i et miljø med kunstnerisk faglighed og fællesskaber, er helt afgørende for fastholdelse i ungdomsårene. Det vi er med til at skabe er en naturlig fødekædeproces fra barn til ung, siger hun.

BGK er et fritidsforløb, som unge kan tage ved siden af deres hverdag på gymnasiet, HF eller lignende. Det bliver en opgradering af skolens nuværende forløb, som er på to år, og starter fra sommeren 2017. I øjeblikket går 18 unge på talentlinjen, og i juni er der optagelsespræsentation for kommende elever. Aarhus Billed- og Medieskole fejrer i øvrigt deres 10 års fødselsdag 27. april, hvor de åbner en fødselsdagsudstilling Aarhus Rådhushal klokken 15.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efterlysning: Har du set Maria?

Kronik

Lad os nu tage en dag af gangen

Disse linjer nedfældes på andendagen efter dronningens tale til nationen. Og hvor kan vores dronning dog bringe sine budskaber med enkle og sigende ord. Jeg har deadline i dag, og plejer ofte at få udsættelse med begrundelser som travlhed med foredrag eller børnepasning. Men mine foredrag er alle aflyste. Og jeg er for gammel til, at det er forsvarligt, at jeg træder til. Der kunne ellers godt være brug for en farmor til to livlige drenge på 4 og 1.5 år, når begge forældre arbejder hjemmefra. Jeg havde planlagt et andet tema, men Corona-situationen kalder på lidt dybere eftertænksomhed. Lad mig først sige, jeg er så taknemmelig over at bo i et land, hvor systemet passer på os. Taknemmelig over, at vi er så velpolstrede, at der kan gives tilsagn om milliarder til vores nødstedte arbejdsmarked. Stolt af vores folkevalgte, der, uanset politisk observans, står sammen om at gøre det nødvendige. Men selvom vi er i de bedste hænder og retter os efter myndighedernes anvisninger, så møder jeg overalt en stor frygt for, hvad det her vil ende med. Og frygten er forståelig, men den gør situationen unødvendig pinefuld. Frygten er vores stærkeste negative grundfølelse, sidder i krybdyrhjernen og er medvirkende til, at vi som art har overlevet. Den hjalp os som huleboer til at være forsigtige, så vi ikke lige løb i gabet på en sabeltiger. Men i ”coronasituationen” gavner den os ikke. Hvad kan vi så stille op med denne livsglædedræbende frygt? Vi kan forsøge at flytte fokus, øve os i at sende de negative tanker væk og fylde hjernen med de ting, vi har at være taknemmelige for. Som jeg før har skrevet: Hjernen kan kun én ting ad gangen. Vores hjerne belønner os, når vi gør noget godt. Nu er det tid til de opringninger til ældre i vores netværk, som ikke er så mobile. Og selv om de er mobile, frarådes de fra nu af offentlig transport. Jeg vil ringe en ekstra gang til min søns farmor, som er 96 og bor i Ringsted. Hun er glad og tilfreds, trods den hårde skæbne at blive enke tidligt ved en ulykke, og alt for tidligt at lægge to sønner i graven. Livet har sendt os en uventet gave i en meget grim indpakning, som vi har lyst til at sende retur uåbnet. Men det er ikke muligt. Hvad så? Ja, lad os pakke den ud og se, hvad budskabet er. Jeg kunne forstille mig, at denne krise giver os nye værdier. At vi bliver bevidste om, hvad der er vigtigt i livet. Og min forhåbning er, at vi vil se tilbage med stolthed over at tilhøre en nation, hvor vi klarede krisen ved at stå sammen og vise samfundssind. Og lige et perspektiv: ”I gamle dage blev folket bedt om at gå i krig for fædrelandet, i dag bliver nationen bedt om at blive på deres sofa”, som Ulla Therkelsen rapporterede. Vi må i skrivende stund stadig bevæge os ud i foråret. Og ”luften har godt os” som min far altid sagde, når vi sad og kukkelurede på vores værelser. Lad os bevare modet.

Aarhus

Mængden af unge corona-patienter overrasker sygeplejerske: - De yngre patienter er virkelig bange

Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Aarhus

Hold liv i guitarspillet under coronakrisen: Århusiansk virksomhed underviser elever online

Annonce