Annonce
Aarhus

Hvis gymnasie og hf ikke er nok: Nyt kursus til kreative unge

Til sommer bliver talentarbejdet med kreative unge opgraderet på Aarhus Billed- og Medieskole. PR-foto

Aarhus Billed- og Medieskole fylder 10 år i år. Det fejrer de med opgradering af deres talentlinje.

AARHUS: Til sommer opgraderer Aarhus Billed- og Medieskole indsatsen for kreative talenter. Der er nemlig blevet afsat penge til oprettelsen af et Billedkunstnerisk Grundkursus - eller BGK, som det kaldes - som bliver et tre-årigt forløb, der minder meget om MGK, som man kender fra musikskolerne. Leder af Aarhus Billed- og Medieskole er glad for at kunne tilbyde forløbet til unge i Aarhus Kommune.

- Den tre-årige BGK er med til at fuldende de indsatser, vi finder væsentlige, og det åbner for helt nye muligheder for de kreative 16-22-årige i Aarhus og omegn. At kunne vokse og udvikle sig i et miljø med kunstnerisk faglighed og fællesskaber, er helt afgørende for fastholdelse i ungdomsårene. Det vi er med til at skabe er en naturlig fødekædeproces fra barn til ung, siger hun.

BGK er et fritidsforløb, som unge kan tage ved siden af deres hverdag på gymnasiet, HF eller lignende. Det bliver en opgradering af skolens nuværende forløb, som er på to år, og starter fra sommeren 2017. I øjeblikket går 18 unge på talentlinjen, og i juni er der optagelsespræsentation for kommende elever. Aarhus Billed- og Medieskole fejrer i øvrigt deres 10 års fødselsdag 27. april, hvor de åbner en fødselsdagsudstilling Aarhus Rådhushal klokken 15.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå - lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1

Bølgerne går højt omkring byudviklingen i Aarhus, og denne avis har sammen med FO netop afholdt et offentligt møde derom på rådhuset. Der var mødt omkring 500 op til mødet (om det er mange i en by med 300.000 indbyggere, skal jeg ikke kunne sige), og det har allerede forårsaget et par læserbreve. I dag (21. ds.) et af Svend Carstensen, der anbefaler at bygge boliger i midtbyen uden parkeringspladser. Man må så købe sig til en parkeringsplads eller/og cykle. Begge synspunkter – boliger uden parkeringspladser og at cykle – var fremme på mødet. Det at cykle blev fremhævet igen og igen og bliver det i øvrigt meget ofte alle steder. Og det er helt sikkert også sundt og ikke miljøbelastende. Men hvorfor er der aldrig én, der nævner, at man kan gå. Det er da helt uden mekanisk hjælpemiddel af nogen art og lever på den måde fuldstændig op til ønskerne om at nedsætte køb af al industrielt fremstillet. At vi så ikke når målet (i fht. CO2-udledning, red.) alligevel, er noget helt andet. Der skal globale krav om indskrænkninger på flyrejser, al godstrafik over på bane, og næste bilkøb skal være en el- eller hybridbil. Men det at gå er dejligt, sundt, og du ser og oplever meget mere, end hvis du sidder i egen bil eller i et offentligt transportmiddel. Selv bor jeg på Langenæs og bruger aldrig bilen, hvis jeg skal ind til midtbyen. Det tager et kvarter til tyve minutter, så er du ved banegården eller rådhuset, og fem minutter mere, så er du ved domkirken. GÅ-GÅ-GÅ. Lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1, og lad København, som vi alligevel ikke kan nå, forblive Danmarks cykelby nr. 1.

Annonce