Annonce
Debat

Hvis vi samler os, kan vi meget mere: Kig dog mod Grenaa Havn

"Derfor vil det være det helt rigtige for alle at kigge til Grenaa og bruge de meget gode rammer og ekspertise, man har der. Her er der masser af plads til alt det, som Aarhus mangler, og Grenaa Havn er klar til at tage imod kunderne", skriver Leif Lahn Jensen. Arkivfoto: Jens Thaysen

DEBAT: Når jeg følger debatten om udbygning af Aarhus Havn, gør jeg det nok med en større interesse end de fleste andre.

Jeg har arbejdet på Aarhus Havn i 17 år og nyder at komme der og holder faktisk meget af den. Jeg har dog også fulgt udviklingen og de muligheder, der er, og mangel på samme grundet dens beliggenhed.

Når jeg kører ned på havnen engang imellem, så er der sket meget og kommet en del flere biler, siden jeg kom i folketinget for 14 år siden. For mig ser det ud til, at der er ret store problemer i forhold til trafik og kommende udviklingsmuligheder.

Annonce

Dengang jeg arbejdede på havnen og boede i Grenaa, var der nogle ting, som undrede mig, og som jeg stadig tænker en del over den dag i dag. Hvorfor er det, at Aarhus Havn og Grenaa Havn ikke samarbejder noget mere?

Derfor håber jeg inderligt, at ledelsen fra Aarhus Havn og Grenaa Havn samt politikerne vil sætte sig sammen og finde en god løsning for alle.

Jeg er helt med på, at Danmarks største containerhavn ligger i Aarhus, og det skal vi ikke ændre på, men de har virkelig nogle problemer, når vi snakker plads til transit, til bulk og mange andre ting, som kræver en del plads.

Østjylland er et område, som vækster meget og har gjort det i mange år med Aarhus og havnen som motor, og det er rigtig fint og noget, jeg jo selv har nydt godt af. Jeg tror dog, vi risikerer at miste øget vækst, hvis virksomheder skal vente på en afklaring og en udvikling af havnen.

Derfor vil det være det helt rigtige for alle at kigge til Grenaa og bruge de meget gode rammer og ekspertise, man har der. Her er der masser af plads til alt det, som Aarhus mangler, og Grenaa Havn er klar til at tage imod kunderne.

Jeg syntes helt klart, vi skal komme lidt væk fra kun at kigge på vores egen andedam, men kigge på alle de muligheder, der er. Kun på den måde vil vi fortsat skabe vækst, skabe arbejdspladser og dermed et mere attraktivt Østjylland at bo i og drive virksomhed.

Jeg vil godt rose politikerne i Aarhus, når det drejer sig om deres opbakning til Aarhus Lufthavn. Det har virkelig betydet meget for lufthavnen, og det viser bare, at hvis vi samler os med en fælles god og rigtig strategi på tværs af hele Østjylland, så kan vi meget mere.

Derfor håber jeg inderligt, at ledelsen fra Aarhus Havn og Grenaa Havn samt politikerne vil sætte sig sammen og finde en god løsning for alle.

Annonce
Sport For abonnenter

Tre teams er tilbage i kampen om det nye stadion i Aarhus: Disse mageløse stadioner har de arbejdet på tidligere

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Revy-grin tilbage i Smilets by: Aarhus får igen sin egen revy

Aarhus For abonnenter

Blufærdighedskrænkelse eller ej? Derfor er stripshow i Universitetsparken næppe strafbart

Alarm 112

Batteri-virksomhed brød pludselig i brand: Beredskabet var massivt til stede

Aarhus

Så slap betjentenes tålmodighed op: 29-årig bilist måtte gå hjem

Esbjerg Havn som Nato-knudepunkt er et klart signal til Rusland: - Det handler om at vise russerne, at det aldrig kan betale sig at gå i krig

Sport

Nyt Aarhus Stadion: Verdensberømte arkitekter med store stadioner på samvittigheden stadig med efter udskilningsrunde

Basketball For abonnenter

Se med her: Bakken Bears gik efter DM-guldet i kampen mod Svendborg Rabbits

Debat

Her findes ingen utidig snak om ældrebyrde: Seniorbofællesskabet Sonnesgården bygger de smukkeste broer mellem mennesker

Aarhus

Northside-direktør spåede godt billetsalg: Nu sælger festivalgæsterne deres billetter til spotpriser

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aarhus

Se video og alle billederne: 3000 unge festede alkoholfrit i Grimhøj til kæmpe sidste skoledags-fest

AGF For abonnenter

Hvem skal være ny cheftræner i AGF? Se Stiftens 10 bud fra drømmetræneren til de frække outsidere

Aarhus

Napoli-tricks i Bispehaven: To mænd hoppede ind i kvindes bil, holdt hende som gidsel og stjal hendes tasker

Annonce