Annonce
Indland

Hvor der er sorg, er der kærlighed: Kim Wall kom med foråret

Det var Kim Walls liv, der sluttede i Peter Madsens ubåd. Familie, venner og kolleger fortæller, hvad hun har efterladt:

Annonce

Marie Wirenstedt, Kim Walls kusine. Til avisen Danmark:

Kim Wall på skærmen, da hun blev sidste efterår blev mindet på Columbia Journalism School i New York. Foto: Bruce Gilbert/TT/Scanpix

"Nogen sagde til mig, at der hvor der er meget sorg, er der også meget kærlighed. Det føles dejligt og vigtigt at forsøge at fokusere på al den varme og kærlighed, der eksisterer omkring Kim over hele verden, når sorgen bliver for tung.

Jeg kan ikke holde op med at tænke på, hvor usædvanligt mange mennesker, der har mødt Kim og er blevet berørt af hende og hendes arbejde. Det er langt fra alle, der lykkes med at sætte sådan et spor i livet, og det har jeg stor beundring for.

Netop mødet mellem mennesker er for mig essensen af Kim. Og det, jeg synes er virkelig fint, er alle de nye kontakter mellem mennesker, der har fundet sted siden august, hvor den eneste fællesnævner er netop Kim."

Marie Wirenstedt har været i retten flere gange og var også tilstede onsdag, da dommen faldt.

Eva Prag, Kim Walls veninde. Til Information:

"I de største kriser kunne hun hjælpe mig med at få mening ud af tingene. Hun var så åben. Hun kom aldrig ind i en samtale med idéen om det rigtige svar. Hun kom heller ikke med fordømmelse. Det var hun helt fri for. Det gav en enorm frihed til at udforske, hvad der var det rigtige. Digteren Rainer Marie Rilke har et billede af et figentræ, som ikke blomstrer og viser sig frem, men derimod modner ind i sig selv. Det passer på Kim. Hun voksede ind i sig selv og blev mere og mere den, hun skulle være."

Joanna Nurmis, journalistkollega. Til Rememberingkimwall.com:

"Det, jeg vil tage med mig fra denne tragiske begivenhed, er, at vi alle har brug for at være mere som Kim: At være indstillet på at vise gavmild nysgerrighed mod alle omkring os, selv dem, som vi blot deler et enkelt måltid med. For vi kan i sandhed ikke vide, hvad der vil ske dagen efter."

Megan, vendinde. Til Rememberingkimwall.com:

"Kim kom pludselig ind i vores liv i Beijing og lyste op. Det virkede som om, at hun kom med foråret med alle hendes smil og fjollerier. Vi fandt hurtigt ud af, hvor god hun var til karaoke. Det var det, jeg først lærte at kende hende for: Formidable fremførelser af hiphop og fremragende dansetrin. Det var før, jeg indså, at hun var et af de klogeste og mest betænksomme mennesker, jeg har mødt."

"Hun gjorde vores tid i Beijing mere livlig, hun gjorde det let at le og at se på omgivelserne med nye øjne, fordi hun var så begejstret. Hun tog afsted på, hvad jeg troede var en ferie, men da hun kom tilbage, viste det sig, at denne sjove, fjogede pige i virkeligheden var en hårdtslående journalist, der havde historier med hjem fra en militærlejr i Sri Lanka."

"Selv nu er hun en inspiration for alle os, der kendte hende, om at huske at hvert minut er en gave. Hun var ren magi."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter en måned med krav om mundbind: Så mange kunder er blevet afvist af Midttrafik

Aarhus For abonnenter

Topledelsen på ældreområdet får benhård kritik: Men rådmand føler sig ikke ramt

Annonce