Annonce
Leder

Hvor er logikken, Bundsgaard?

Chefredaktør Jan Schouby. Foto: Axel Schütt
Annonce

Det stærkt stigende smittetryk i smilets by skabte dybe panderynker hos borgmesteren, da han torsdag afviklede pressemøde.

På det tidspunkt var hovedparten af smittetilfældene godt nok fundet i det somaliske og libanesiske/palæstinensiske miljø. Faktisk var der kun 22 etniske danskere blandt de nye sygdomstilfælde, men alligevel opfordrede Jacob Bundsgaard alle til at udvise ekstrem forsigtighed. De offentligt ansatte blev i stor stil sendt hjem for at arbejde, og borgmesteren opfordrede til, at århusianerne passede ekstra godt på i detailhandlen og restaurationer.

Et pressemøde, der lynhurtigt fik store negative konsekvenser ikke mindst for restauratørerne, der kort tid efter corona-nedlukningen nu igen oplever masser af afbud med tomme borde til følge.


Vi lukker kulturlivet og restaurationsbranchen ned på grund af coronafare, men når det er kommunens egen festuge, smitter coronaen åbenbart ikke.


Nedlukningen af byen kan ligne en voldsom overreaktion. Ikke mindst, når man tænker på, at der stort set ikke er indlagt corona-ramte på hospitalerne. Men hvis de medicinske eksperter vurderer, at nedlukning er nødvendig, er det naturligvis sådan det må være.

Når sagen alligevel er alt andet end lige til, så er det fordi, borgmesteren trods torsdagens alvorlige advarsel tilsyneladende ikke har tænkt sig at aflyse festugen, der begynder om 14 dage.

Med andre ord: Vi lukker kulturlivet og restaurationsbranchen ned på grund af coronafare, men når det er kommunens egen festuge, smitter coronaen åbenbart ikke.

Hvor er logikken, Bundsgaard?

Den mystiske slingrekurs er en hån mod de mange kulturinstitutioner og private virksomheder, der knokler for at få tingene til at hænge sammen, og som har fulgt råd og vejledninger til punkt og prikke, men som nu kan se, at kommunens egen fest åbenbart er så vigtig, at der gælder andre regler her.

Måske er det ved at gå op for borgmesteren, at kursen er gal. I hvert fald lyder den seneste melding fra Jacob Bundsgaard, at der vil blive truffet en afgørelse om afviklingen af festugen mandag.

Det vil være super ærgerligt med en aflysning. Og rigtig mange af arrangementerne vil helt sikkert kunne afvikles uden problemer eller øget smittefare.

Men Bundsgaard har ikke noget valg. Han kan ikke med den ene hånd skabe nedlukning og store problemer for byens virksomheder, mens han med den anden hånd holder hånden over kommunens egen fest. Det vil være et særdeles skidt signal, og også derfor bør festugen 2020 aflyses.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce