Annonce
Aarhus

Hvor godt kender du Århus?

Århus Banegård. Fra en ny vinkel. Foto: Finn Byrum

Selv velbevandrede århusianere kan fare vild, når de ser byen i fugleperspektiv i en ny fotobog.

Kendte pejlemærker bliver lige pludselig uigenkendelige, når de ses fra oven. Man opdager æstetiske detaljer, og forundres over, hvor geometrisk boligkarrer og vejnettet er, hvis man bladrer i en ny fotobog, der tegner et portræt af Århus - i fugleperspektiv.

Fotografierne i bogen »Århus fra oven« er taget fra forskellige højder af fotografen Finn Byrum. Han har især fotograferet fra en flyvemaskine, men også fra lift og høje bygninger - blandt andet rådhustårnet.

»Der er vel nok taget 3000-4000 fotos over Århus. Så det har været meget svært at sortere og udvælge til bogen,« fortæller forlagsredaktør Heine Lennart fra Globe, der udgiver bogen.

De mange fotos står dog ikke alene. Historikeren Henrik Fode, der har speciale i erhvervs- og byhistorie har kommenteret motiverne og sat dem ind i en historisk sammenhæng.

Fotobogen viser hele Århus - Kalø Vig som nordligste punkt og Tunø Rev som sydligste. Der både fotos med historiske bygninger, rundkørsler og boligområder, men også erhverv som Bilka, Ikea. Århusbugten og skoven spiller også en stor rolle i bogen.

»Det har svært at udvælge locations. Der er så meget, man vil have med, og det er svært at begrænse sig,« siger Heine Lennart.

Sammen med fotograf Finn Byrum lavede han en lang tjekliste, som de tog med op i flyet. Så fløj de rundt over byen, hvor de tog fotos og efterhånden satte kryds ved de forskellige steder. Undervejs kom der nye til, da de blev inspireret af det de så. Det tog tre flyveture at tage alle ønskefotos.

Forsidefoto. Bogen »Århus fra oven«. Foto: Finn Byrum

Århus fra oven

Bogen »Århus fra oven« er i handlen fra denne uge og koster 399 kr. Der er også udkommet en kalender 2009 med fotos fra bogen til 99 kr.
»Århus fra oven« er velegnet til alle med lokalinteresse og vil sandsynligvis være et hit som årets mandelgave.
Man kan se og købe fotos fra bogen på www.globe.dk/aarhus

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce