Annonce
Aarhus United

Hvordan er første del af sæsonen gået for Aarhus United? Overraskende godt ifølge cheftræneren

Aarhus Uniteds cheftræner Heine Eriksen tror, at holdet kommer til at spille endnu bedre i foråret. Arkivfoto: Ole Nielsen
Aarhus Uniteds cheftræner Heine Eriksen og anfører Emma Mogensen kigger tilbage på en halvsæson med op- og nedture.
Annonce

HÅNDBOLD: 13 point for 13 kampe, en udskiftet trup, der skulle spilles sammen og en aktuel syvendeplads, der giver adgang til slutspillet. Det er resultatet for Aarhus United i første halvdel af sæsonen i håndbold ligaen.

Det lyder jo egentlig meget godt, og det er det sådan set også, men sæsonen har ikke kun været en dans på roser for Aarhus United.

I oktober meldte klubben ud, at der manglede to millioner kroner i klubkassen for at overleve. De penge skulle falde før midt-december, hvis projektet skal fortsætte.

Efterfølgende løb holdet ind i en svær periode, hvor spillet slet ikke hang sammen og spillerne virkede rådvilde på banen. Cheftræner Heine Eriksen sagde sågar, at det var op til ham at hive holdet op.

Som sagt, så gjort.

Aarhus United vandt halvsæsonens to sidste kampe med et flot punktum på hjemmebane med en overraskende sejr over Nykøbing Falster Håndbold.

- Jeg synes virkelig, vi har haft en flot halvsæson. Vi fik en dårlig opstart før sæsonen, men da turneringen først gik i gang, var vi klar. Det har været virkelig flot af pigerne at kæmpe sig fra den svære periode, vi ramte. Det er fortjent, at vi slutter af på sådan en flot måde, fortæller Heine Eriksen.

Annonce

Dårlig periode fyldte for meget

Faktisk mener Heine Eriksen, at den dårlige periode fyldte alt for meget. Aarhus United formåede nemlig at hive flere point hjem, end han før sæsonen havde forventet, da Aarhus United havde fire nye spillere på bagpladserne før sæsonen, som skulle spilles sammen.

- Jeg er faktisk overrasket over, hvor mange point vi har fået, men jeg synes også, det er retvisende for vores spil. Jeg havde håbet på ti point, og så kunne vi måske hente lidt flere i anden halvdel, hvor vi er mere sammenspillet. Så den dårlige periode, vi havde især imod Odense og Holstebro, synes jeg egentlig, har fyldt for meget hos både os selv og i medierne. Vi har jo slået mange af holdene omkring os i tabellen, siger Heine Eriksen.


Selvfølgelig fylder økonomien noget i vores dagligdag. Vi vil jo gerne levere et godt produkt og vise vejen på banen, så folk gerne vil se os. Det er også derfor, jeg er rigtig glad for den indstilling og vilje, vi har vist på det seneste, hvor tingene er gået imod os. Vi har fundet nogle ekstra procenter.

Emma Mogensen, anfører, Aarhus United


Anfører for Aarhus United, Emma Mogensen, er også meget tilfreds med halvsæsonen og især de sidste to kampe, som holdet vandt efter den dårlige periode. Hun er også overrasket over resultaterne efter den dårlige opstart.

- Vi har en masse søde og dygtige piger på holdet, hvor vi lidt har manglet nogle mere kontante typer. På det seneste har vi haft møder om, hvordan vi alle kan steppe mere op, og jeg synes, at vi har taget ansvaret på os. Så det var et fantastisk punktum på halvsæsonen med de sidste to sejre, fortæller hun

Annonce

Vil levere et godt produkt

For Emma Mogensen og de andre spillere har den økonomiske situation i klubben fyldt i hovederne og påvirket spillet på banen.

- Selvfølgelig fylder økonomien noget i vores dagligdag. Vi vil jo gerne levere et godt produkt og vise vejen på banen, så folk gerne vil se os. Det er også derfor, jeg er rigtig glad for den indstilling og vilje, vi har vist på det seneste, hvor tingene er gået imod os. Vi har fundet nogle ekstra procenter, siger Emma Mogensen.

Så Aarhus United har haft en sæson med op- og nedture. Pointantallet på 13 point er bedre end de ti point cheftræner Heine Eriksen havde forventet, og spillet har også overordnet været bedre end forventet på nuværende tidspunkt.

Spørgsmålet er: Hvad kan man så forvente af Aarhus United til foråret?

- Jeg tror, vi bliver endnu bedre. Vi er stadig i en proces som hold, hvor vi bliver mere og mere sammenspillet og får en bedre rytme. Jeg vil ikke stå og garantere, at vi får flere point i foråret, men jeg er sikker på, at vores spil på banen bliver endnu bedre, siger Heine Eriksen.

Aarhus United spiller igen 30. december mod hjemme mod Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nogle er mere lige end andre

Annonce