Annoncørbetalt indhold

Hvordan kommer du bedst i gang med dit malerprojekt?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Det behøver ikke være svært at lave en mindre renovering i hjemmet kun med brug af maling. Hvis man spørger en håndfuld eksperter, så kan man hurtigt få nogle gode råd til, hvordan man bedst griber opgaven an.


Annonce

Her kommer 3 gode tips til, hvordan du trin-for-trin bedst starter dit malerprojekt i hjemmet, så din boligindretning bliver smuk og stilfuld.


1 - Hvad skal males og hvordan?

Når man først går i gang med at male, så er der mange små detaljer - alt fra pensel til støvmaske til farve - der kan gøre, at det hele virker lidt mere uoverskueligt end det egentligt er. Det behøver det slet ikke at være. Start blot med at tænke på, hvordan du gerne vil, at det færdige resultat skal se ud, så det spiller bedst med indretning af dit hjem.


Hvilken farve og nuance komplementerer bedst rummet? Du kan overveje, om der skal være en kontrastfarve på en af væggene, for at skabe ekstra dybde, elegance, eller spil. Mange tænker kun på væggene, men prøv at overveje om loftet har brug for maling også - måske en anden farve - for, at hele rummet harmonerer smukt. Hvis det er i køkkenet du ønsker at male, så kan du endda overveje at male skabene også.


Starten for et godt gør-det-selv maleprojekt betyder, at du kan smide alle kortene på bordet og lege med flere ideer, før du kommer frem til den fuldendte plan for din indretning.


2 - Hvilken farve fremhæver din indretning allerbedst?

Hos forskellige malerfirmaer eller byggefirmaer kan du nemt blive lidt overvældet af alle de farvekort og farvenuancer, der findes. Før du overhovedet begynder at tænke på en bestemt farve, så gør i stedet følgende: Tænk over hvilke karakteristika du kan lide.


Er du mest til varme farver eller kolde nuancer? Skal de være i den neutrale genre eller have mere dybde eller mangler du en pangfarve? Herudfra har du så allerede begrænset det overvældende antal af farveprøver og kan nemmere vælge det, som passer dig bedst.


Hvis du har nogle møbler eller dekorative ting, du ved du elsker i rummets indretning, så kan du også tænke ud fra disse elementer. Hvis du er vilde med farve nuancerne en din retro sofa, så kan du vælge at tage samme farve op på din væg, eller en nuance af denne farve. Det betyder også, at vægge og møbler komplementerer hinanden allerede fra start.


Når du har bestemt dig for en eller flere farver, som du føler vil fungere for din bolig, så kan du fra butikken få lov til at få malerprøver med hjem. Her kan du så se, hvordan de ser ud direkte på din væg og i det lys, der er i rummet. Det overrasker ofte og gør det nemmere at sortere farver fra.


3 - Hvilke malerredskaber skal du vælge?

Hvert projekt er unikt og det kan godt være, at nogle malerredskaber, der passer godt til ét projekt ikke fungerer så optimalt for et andet. Men nogle materialer, der bestemt er gode - eller nødvendige - at have, er følgende redskaber: 

- Maling

- Støvmaske

- Malerulle

- Malerpensel

- Malertape

- Sandpapir

- Gamle klude

- Beskyttelse til gulvet

- Malerbakke

Hvis du skal male loftet er det eventuelt en god ide at få en stang til malerrullen, så du nemmere kan nå det fra gulvet (alt efter, hvor højt til loftet der er). Beskyttelse til gulvet kan du også finde i hjemmet - det kan være alt fra gamle papkasser, som du åbner op og spreder ud på gulvet til plastiksække, der kan spredes ud.


Det er desuden en god ide at putte en plastikpose over malerbakken, så når du er færdig med farven, så kan du tage plastikposen af - og du har en helt ren bakke.


Nu skulle du gerne være klar til at komme godt fra start med dit malerprojekt. På med støvmasken, så lungerne har det fint, og fat i malerpenslen - det varer ikke længe,før du har et færdigt projekt og dit hjem føles som en opgradering.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.