Annonce
forside

Hvorfor debattere i Stiften: Århus Stiftstidende er stedet for debatten

- Jeg kan simpelt hen ikke få øje på andre kanaler som centrum for debatten om Aarhus end Stiften. Og det har den været i 225 år og vil forhåbentlig også være det 225 år endnu, siger Lars Svendsen. Arkivfoto: Kim Haugaard

Lars Svendsen skriver en blog i Århus Stiftstidende og giver også gerne sin mening til kende i læserbreve.

- Jeg kan slet ikke forestille mig andre steder, hvor debatten i Aarhus skulle foregå. Derfor er det så hammer vigtigt, at vi har Århus Stiftstidende, siger Lars Svendsen, Højbjerg, der 1. december gik af efter 25 år som formand for Gadeforeningen Strøget og er fast blogger i Århus Stiftstidende. Han skriver også gerne et læserbrev, hvis noget provokerer ham.

Og han ytrer sig om mangt og meget - og allerhelst i Stiften.

- Det er stedet for en debat. Jo, man kan da også debattere på Facebook, men folk refererer jo også dér til noget, de har læst i Århus Stiftstidende, så jeg kan simpelt hen ikke få øje på andre kanaler som centrum for debatten om Aarhus end Stiften. Og det har den været i 225 år og vil forhåbentlig også være det 225 år endnu, fastslår han.

Den sag, som han husker, der har været allermest debat om både i avisen og i byen generelt, er den såkaldte Skandalesag, som Stiftens journalist Morten Svith researchede på gennem over et år og siden modtog flere priser for.

- Det var dygtigt gravet frem og noget, samtlige borgere i byen havde en holdning til. Graveren endte så tæt på at få Cavlingprisen, som man kan komme. Det er den største sag nogensinde i Aarhus, mener den garvede debattør.

Han kan se, at den digitale udgave, Stiften.dk, vokser, men mener, at papiravisen stadig er bedst.

- Jeg håber, at papiravisen fortsætter, så længe jeg eksisterer. Jeg kan ikke leve uden min avis. Når man møder venner og bekendte, kan man jo ikke se, om de holder Århus Stiftstidende - men man kan den onde lyneme høre det! Sådan er det bare. De spørger mig om alt muligt. Jeg ved det jo, fordi jeg har læst det i Århus Stiftstidende!

Annonce

Når man møder venner og bekendte, kan man jo ikke se, om de holder Århus Stiftstidende - men man kan den onde lyneme høre det!

Lars Svendsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se listen og prisen: Kommunen har solgt 32 ejendomme siden 2007

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce