Annonce
Debat

Hvorfor et skoleliv på 2. klasse i Aarhus?

Aarhus Byråd skylder forældrene en forklaring på, hvorfor midlerne prioriteres sådan, at vores børn økonomisk set skal leve et skoleliv på 2. klasse og et fritidsliv på businessclass.

Annonce

De århusianske folkeskoler står over for at skulle planlægge et nyt skoleår. En opgave, som byrådet har givet en hilsen med på vejen med kravet om, at der skal spares et stadigt stigende tocifret millionbeløb over de kommende fire år. Den tredje ­store sparerunde inden for få år.

Folkeskolerne deler børn og bygninger med skole­fritidsordningerne (SFO) og SFO-lederne indgår i skolernes ledelsesteam. Men når det handler om driftsmidler til skole og SFO, hører lig­hederne op.

Byrådet har i de to seneste budgetforlig nemlig besluttet, at driftsmidler til undervisning og fritid fortsat skal være adskilt med vandtætte skotter.

I Aarhus har byrådet lagt et driftsniveau, hvor nettoudgiften pr. skoleelev pr. år ligger 2195 kr. under landsgennemsnittet, samlet set 65 mio. kr. mindre til undervisningen I Aarhus, mens nettoudgiften pr. SFO-barn pr. år ligger 6909 kr. over landsgennemsnittet - i alt 103 mio. kr. mere til fritidsordningerne i byen og dertil skal lægges forældrenes egenbetaling.

Skolerne kæmper hårdt med at få de økonomiske ­ender til at nå sammen og det er ikke ualmindeligt, at undervisningen låner større beløb af SFO for regnskabsmæssigt at kunne nå i mål.

Lokalpolitikerne skylder forældrene en forklaring på, hvorfor midlerne prioriteres sådan, at vores børn øko­nomisk set skal leve et skoleliv på 2. klasse og et fritidsliv på businessclass.

Det hænger i mit hoved dårligt sammen med, at ­folkeskolen anses for at ­være en af samfundets absolut vigtigste institutioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus

Liveblog: Sådan fordeler smittetilfældene sig i Aarhus 

Aarhus For abonnenter

Kampen mod corona er et kapløb med tiden:  - Vi har ikke sovet i timen i arbejdet med at teste

Annonce