Annonce
Østjylland

"Hvorfor kommer I græs i min drink?"

Avras bartendere mødes tit til brainstorming for at udvikle nye drinks og for at smage, hvad kollegerne nu har fundet på. Foto: Søren Andersen

Et år er gået siden Grenaa fik sin første cocktailbar - og det har været en udfordring af de sjovere for de to unge ejere.

GRENAA: Et år er gået siden to unge grenaaensere - Dawid Seland og Nicolai Christensen - åbnede Grenaas første cocktailbar, Avra. I de lokaler på Torvet, der hidtil havde rummet værtshuset Grindu og hvor det mest var flaskeøl og Gajol-shots, der gik over disken. For dem har det været en udfordring af de sjovere at lære grenaaenserne at drikke cocktails med kvalitetsspiritus og de rigtige ingredienser.

Op til åbningen for et år siden var Nicolai vendt tilbage til fødebyen efter nogle år i hovedstaden, hvor han blandt andet lavede dyre drinks på in-stedet Zen, ejet af musikeren og sangskriveren Remee.

Prisniveauet er et andet i Grenaa og på et område kan Nicolai melde ud, at udviklingen er tydelig.

- Der er ikke længere så mange, som spørger hvorfor vi har kommet græs i deres drinks, siger Nicolai og kigger på glassene med mynteblade, som jo er en af ingredienserne i drinken mojito.

- Vi har solgt rigtig mange mojitos. Og det er sjovt at se granvoksne mænd hygge sig med sugerøret over en stor strawberry daiquiri. Grenaa har virkelig fået lyst til at prøve noget nyt, siger Nicolai.

Nicolai Christensen er glad for at have lært grenaaenserne at smage noget nyt og uventet. Her smager han en is med alkohol, som en af bartenderne har udviklet. Foto: Søren Andersen

Brainstorming i baren

Avisen kigger ind på en aften, hvor der er lukket på Avra, men hvor bartenderne er mødtes for at smage nye drinks, idéudveksle og finde på de rigtige navne til sommerens cocktails.

Der skrues op og ned for ingredienserne, indtil man når et tilfredsstillende resultat. Der smages til - og kommenteres højlydt. Brainstorming er meget brugt i baren.

- Vi har set en meget større aldersspredning, end vi havde forventet. Og så har det været en stor succes at holde cocktailkurser. Det varer et par timer, hvor vi fortæller lidt indledningsvist om, hvordan man laver en god cocktail - og så får deltagerne selv lov til at prøve og smage. Vi har også taget ud til julefrokoster og private fester, hvor vi dukker op med det hele og sørger for et sjovt islæt, fortæller Nicolai.

Annonce

Vi vil have fadøl

Han glæder sig over, at en drink i Grenaa ikke længere kun er en vodka med juice eller en Bacardi og cola.

- Prøv at se vores hylde med kvalitetsrom og gode gin - med tonic, der passer til den enkelte flaske. Men på ét punkt var vi nødt til at give os. Vi havde oprindeligt ikke fadøl i baren, men der var presset for stort, siger Nicolai.

De to unge ejere måtte også erkende, at det ikke gik at holde åbent om torsdagen i de mørke vintermåneder.

- Så stor er Grenaa heller ikke. Men nu er det sommer og der kommer forhåbentlig mere gang i byen igen, så nu vender torsdagsåbningen tilbage. Det samme gælder udeserveringen på Torvet, hvor vi har åbent, når vejret er til det. I år sker det fra en ny og stor bambusbar, og vores plan er at lave en ny aktivitet hver lørdag, så byen ikke behøver at dø hen klokken 14, når butikkerne lukker, siger Nicolai.

- Den største oplevelse for mig har været at få mænd til at erkende, at cocktails absolut ikke kun er en kvindeting. Der findes jo lige så mange cocktails, som henvender sig til det mandlige publikum, og det er fantastisk at åbne en helt ny verden for dem, som hidtil mest har drukket øl og shots, siger Nicolai.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce