Annonce
Debat

Hvorfor lukke for højresving ved Dokk1?

Jeg undrer mig i den grad over, at man lukker for højresving, når man kører ud fra Dokk1 i krydset ved Mindet i Aarhus.

Jeg synes ikke, at man har kigget nok på det kryds, jeg kan da godt se flere løsninger som f.eks. nogle høje chikaner, som går helt op til fodgængerovergangen, så kan man simpelthen ikke snyde sig over.

Opsæt fast overvågningskamera/blitz i det kryds - når det koster på pengepungen, virker det næsten altid.

Kommunen har bygget et kæmpe parkeringshus, men nu gør de det rigtig svært at benytte det. Når man kommer derind, risikerer man, at man næsten ikke kan komme ud igen, medmindre man synes, det er fedt at holde i kø hen langs havnen.

Samtidig har jeg lige bemærket, at Dokk1 søger flere faste parkeringskunder ... det bliver ikke en nem sag, sådan som det står lige nu.

Så det her er ved at blive endnu en århushistorie af de pinlige, lige så pinlig som letbanens historie. Nu er det på tide, at nogen træder i karakter og får løst det her problem til gavn for rigtig mange borgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce