Annonce
AGF

Hvorfor skriver I så meget om AGF? Chefredaktøren svarer

Foto: Ole Nielsen
Annonce

FODBOLD: På Århus Stiftstidende spørger vi med jævne mellemrum vores læsere og brugere, hvilket stof de gerne vil læse mere af, og om der måske er noget, de mener, vi ikke behøver skrive så meget om.

Svarene varierer meget inden for de forskellige stofområder, men inden for et enkelt område er svaret altid det samme, nemlig når det drejer sig om sport og AGF.

Flertallet af avisens læsere mener faktisk, at vi bruger for meget spalteplads på AGF.

Knap 70 procent af avislæserne interesserer sig slet ikke for sport, og så gerne, at vi brugte spalterne på ting som kultur, politik eller byudvikling.

Til gengæld er sporten det altafgørende parameter for, at sidste 30 procent læser Stiften eller besøger stiften.dk, og her det vigtigt at understrege, at det ikke er sport generelt, læserne ønsker viden om – det er AGF.

Faktisk er der flere, der peger på, at AGF er det vigtigste stofområde, end der er folk, som peger på alle andre klubber og alle andre idrætsgrene til sammen.

Alt om AGF

Hvis du vil have alle Stiftens nyheder om AGF, er der flere muligheder:

  • For bare 49 kroner om måneden kan du få adgang til stiften.dk
  • For bare 386 kroner om måneden kan du få et kombiabonnement, så du får fuld elektronisk adgang til Stiftens E-avis og stiften.dk samt papiravisen bragt hjem til dig fredag-søndag.
  • stiften.dk/nyhedsbrev kan du skrive dig op til at modtage stiftens AGF-nyhedsbrev helt gratis.

Annonce

Pokalfinalen

Det er også forklaringen på, at vi dækker AGF så tæt, som vi gør. På et år har vi i gennemsnit godt en historie om dagen om klubben fra Fredensvang. Så AGF er bare en vigtig del af Århus Stiftstidende.

Tag eksempelvis pokalfinalen i Parken for godt tre år siden.

På grund af sporarbejde kørte der ingen tog på tværs af Fyn den maj-weekend i 2016. Så for at hjælpe både de århusianske fodboldfans og AGF, gik Stiftstidende sammen med klubben og skaffede knap 100 busser, der kunne køre fans på tværs af landet.

Men er det virkelig en avis’ opgave?

Nej, ikke i traditionel forstand, men når vi gerne praler af at være byens avis, så er det kun naturligt, at vi også hjælper med at fragte århusianere til Parken og dermed sikre at AGF får den optimale opbakning i finalen.

Og havde AGF vundet, ville vi have solgt flere tusinde flere aviser i løssalg dagen efter.

Annonce

AGF-sejr kan mærkes

Den store interesse kan nemlig ses på løssalget i kioskerne. Hvis det går AGF godt, og vi kan skrive positive historier om byens hold, så sælger vi markant flere aviser, end hvis historien er kritisk vinklet.

Men når det nu er tilfældet, og AGF er så vigtig for avisen, at I ligefrem er sponsor og mediepartner, hvorfor i al verden er Stiften så ofte så kritisk over for AGF? – sidder du sikkert nu og tænker.

Forklaringen er den enkle, at det som medie altid er vores opgave at være objektiv og fortælle sandheden, også den del, som måske ikke er positiv for AGF.

Kort sagt behandler vi AGF, som vi behandler alle andre større interessenter i Aarhus – kærligt kritisk.

Ingen tvivl om, at vi håber, at det går AGF godt, og når det gør det, jubler vi gerne med klubben. Men når det ikke går som forventet, er det vores pligt også at fortælle den slags historier.

Det er vigtigt at huske på, at mange har investeret deres sparepenge i klubben, der ikke længere ”bare” er en forening. I dag er det en millionforretning, hvor det kan betyde rigtig meget for mange mennesker, om der bliver truffet de rigtige beslutninger både på banen og i bestyrelseslokalet.

Annonce

Vi støtter AGF

AGF har i årtier været en vigtig samarbejdspartner for Århus Stiftstidende, og der er også derfor, at vi sammen med Stibo laver et arrangement som i dag og fejrer vores 225-års fødselsdag.

For kan vi fylde stadion og derfor samtidig være med til at gøre det lettere for AGF at hente sejren og de tre point – og dermed snuppe den tredjeplads, der er flere millioner kroner værd, når tv-pengene deles ud efter denne runde - så vil vi meget gerne det.

For naturligvis støtter byens avis op om byens hold.

Kom så de hvii'e!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ceres Park godkendt til tilskuere efter nye corona-regler: Billetsalget til FCK-kampen er i gang

Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Aarhus

Har du oplevet ballade, hærværk eller bilræs?: Borgermøde om problemerne på Aarhus Ø

Annonce