Annoncørbetalt indhold

Hvornår skal jeg skifte til vinterdæk?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

I snevejr bremser vinterdæk bedre end almindelige dæk, men når du har vinterdæk på bør du ikke køre med dem hele året. Læs derfor, hvornår du bør skifte til vinterdæk, så du kan være mere sikker på vejene npr der er slud og sne.

Når temperaturen er under syv°C, skal du skifte til vinterdæk. Er der frost på vejen, vil dine vinterdæk nemlig bremse markant bedre end et par helårs- eller sommerdæk. Faktisk kan du opleve, at de almindelige dæk har en til to gange så lang bremselængde i sne som vinterdæk.

Annonce


Er du i god tid, kan du samtidig også bedre undgå lange ventetider på værkstedet landet over. Flere bilejere vælger nemlig traditionelt først at skifte dæk, når frostvejret har fået fat, hvilket ikk er en fordel. Valget om at få dæk skiftet efter frosten er komme, skaber ofte kø hos din mekaniker, da mange har den samme tanke.

Generelt er det derfor en god idé at skifte til vinterdæk i god tid og inden, det bliver frostvejr – det kan du nogle gange gøre allerede i efterårsferien. Hold derfor øje med vejrudsigten. I sidste ende er det vejret, der afgør, hvornår du skal sende sommerdækkene på ferie.


Derfor bør du ikke køre på vinterdæk hele året

I Danmark er der ikke et krav om at skifte over til vinterdæk på din bil, men flere lande omkring har regler om det. Når frosten igen har ramt vejene, øger et par vinterdæk nemlig både din og de andre trafikanters sikkerhed.

Men hvorfor kan du ikke beholde bilens vinterdæk på hele året, hvis de giver et bedre greb? Svaret er, at vinterdækkenes bløde gummi ikke længere er en fordel, når vejret bliver varmere. Dækkene bliver slidt meget hurtigere end de hårdere sommerdæk, og det forkorter levetiden af dækkene rigtig meget.


Du skal derfor tage dine vinterdæk af igen omkring påske, men selvfølgelig alt efter vejr og temperatur.

Husk at kontrollere slidbanen på dækkene, inden du skifter dem. Vi anbefaler, at dybden på slidbanen er på tre millimeter. For jo mere slidte dine vinterdæk er, jo højere risiko er der for, at du mister kontrollen over bilen.


●      Skift til vinterdæk ved temperatur under syv°C

●      Undgå at køre på sommerdæk i vinterføre

●      Tjek mønsterdybden på dækkene – de skal minimum være 1,6 mm


Hvis du du gerne vil læse mere og have mere viden om vedligeholdelse af din bil på Skorstensgårds hjemmeside. Du kan også følge Skorstensgård på Facebook eller Skorstensgård på LinkedIn.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.