Annonce
Erhverv

Hybridbilen på prøve som firmabil hos Danske Fragtmænd

Danske Fragtmænd i Aarhus har fået en BMW 225xe på prøve som firmabil - og samler sammen med en snes andre virksomheder erfaringer sammen for Alm. Brand Leasing. PR-foto

AARHUS: Hvordan klarer en hybridbil sig egentlig som firmabil? Det er Danske Fragtmænd i Åbyhøj i gang med at teste.

Virksomheden har den nye hybridbil BMW 225xe på prøve fra Alm. Brand Leasing. Erfaringerne skal bruges til at rådgive andre virksomheder, der også ønsker at køre i mere miljørigtige firmabiler.

Alm. Brand Leasing i Aarhus får nemlig flere og flere henvendelser fra virksomheder, der søger rådgivning om grønnere firmabilmodeller.

- Der findes endnu ikke ret meget viden om, hvordan hybridteknologien reelt set performer i den virkelige verden, og derfor er vi gået sammen med Danske Fragtmænd og en række andre virksomheder, der har sagt ja til at indsamle erfaringer, som vil komme både dem og andre virksomheder til gode i fremtiden, fortæller Thomas Mengel, erhvervskundechef i Alm. Brand Leasing i Aarhus, i en pressemeddelelse.

En hybridbil har en forbrændingsmotor med benzin eller diesel plus en motor, der benytter elektricitet som drivkraft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce