Annonce
Debat

Hyldest fra en mor: Pædagoger er superhelte uden kappe ... og værnemidler

"I løber stærkt! I løb stærkt inden corona, men nu må I løbe endnu stærkere. I fortjener, at der sættes fokus på jer og på den kæmpestore opgave, I løser på bedste vis. I fortjener anerkendelse og skulderklap", skriver Sandra Bech. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

DEBAT: I dag på vej i børnehave så jeg igen en masse voksne, som er gemt bag blå, hvide, sorte masker. De skynder sig ind til bageren, går ud og ind af Rema, stiger af og på bussen.

Min mor har også et på. Hun siger, vi skal passe på, vi ikke får corona, og selvom jeg ikke helt ved, hvad det er, så mærker jeg, at hun mener det alvorligt. Jeg synes, det er skræmmende, at alle de voksne pludselig er bange og bekymrede, og jeg bryder mig ikke om, at deres ansigter er dækket til, så jeg ikke kan se, om de er glade eller sure.

Pyha - jeg bliver helt træt af at skulle afkode dem.

Annonce

Endelig er vi henne i børnehaven, og dér står Susanne. Jeg vinker til hende, og hun smiler, da hun ser mig. Da jeg kommer tættere på, sætter hun sig på den lille bænk og åbner sine arme. Lige dér venter der mig et kram, og jeg ved, jeg må sidde hos hende, mens jeg siger farvel til min mor.

Jeg blev lidt ked af det, men Susanne holdt mig tæt, og da jeg får tørret næsen af i hendes trøje, kommer vi begge til at grine, og jeg er igen glad.

Nøj, hvor er jeg glad for, at alt er trygt og godt i børnehaven ...

Kære pædagog, kære medhjælper, kære assistent, kære vikar, kære alle jer, som hver dag sørger for, at børnene kan færdes i trygge, varme rammer, og samtidig sørger for, at samfundet ikke går i stå, TAK! I modtager ikke nok anerkendelse for det kæmpestore stykke arbejde, I udfører som nogen af dem, der er allerforrest i frontlinjen.


I fortjener en kæmpe bonus, og ikke mindst fortjener I en løn, som afspejler jeres vigtige opgave. Corona har vist, at I er dem, der holder samfundet kørende.


Hver dag modtager I børn med åbne arme og åbent ansigt, så de føler sig velkomne, set og holdt af, og så de kan aflæse på jeres ansigter, at I mener det, I siger. I trøster, når det gør ondt, og I hjælper med at tørre både næser og numser. I leger og griner og gør hverdagen både genkendelig, sjov og tryg. Altsammen uden visir, uden mundbind, uden forklæde, kun væbnet med sprit og et par handsker på toilettet.

I nyses på, hostes på, tørres snot af i, og på en uheldig dag kan I også tisses på. Som nogle af de eneste i frontlinjen, som yder tæt omsorg, er I ikke beskyttet af værnemidler.

I færdes i store fællesskaber med kontakt til mange børn og selvfølgelig også deres forældre, omend de kan holdes på afstand. Selvom børn ikke rammes hårdt af sygdommen, så ER der mange, som bringer smitte med i institutionen med det resultat, at alle i gruppen sendes hjem til test. De voksne ligeså, hvilket betyder, at når Susanne sendes hjem til test, så er der en kollega, som er nødt til at tage hendes lukkevagt, og en, som skal blive længere, og en, som skal møde tidligere.

I løber stærkt! I løb stærkt inden corona, men nu må I løbe endnu stærkere.

I fortjener, at der sættes fokus på jer og på den kæmpestore opgave, I løser på bedste vis. I fortjener anerkendelse og skulderklap.

I fortjener en kæmpe bonus, og ikke mindst fortjener I en løn, som afspejler jeres vigtige opgave. Corona har vist, at I er dem, der holder samfundet kørende. Uden jer kunne skraldemanden ikke komme og tømme skraldespanden, lastbilchaufføren kunne ikke køre ud med varer, personalet i Rema kunne ikke fylde op og betjene kunder, rengøringspersonalet kunne ikke gøre rent på hospitalet. Ligesom alle andre vigtige opgaver ikke kunne løses, hvis børnene skulle passes hjemme.

I er uundværlige, og det skal I sq' have lov til at mærke med både ord og kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Sport

Overvandt chokstart: Bears har guld i sigte efter ny sejr over Horsens

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce