Annonce
Aarhus

Se de mange billeder: Våd start til Fame på Vilhelmsborg

Foto: Jens Thaysen
Jytte Thrane var med til at sætte Vilhelmsborg Festspil i gang i 1991, og for det fik hun blomster og tak.

AARHUS: Vejret var en lumsk spiller for "Fame". Lige op til premieren regnede det, og det var nødvendigt at feje vand væk fra scenen. Den amerikanske 80'er-musical havde premiere på Vilhelmsborg Festspil tirsdag aften, og der var mange prominente gæster på besøg.

En særlig var Jytte Thrane. Hun var med til at lave det allerførste udendørs spil i skoven mellem Mårslet og Beder, og i år er hun fyldt 90 år. Derfor stod spillets formand Lisbet Lautrup Knudsen klar med en buket blomster og en tak til den stadig energiske og livfulde kvinde, da der var reception halvanden time før, aktørerne gik på scenen.

Det var i 1991, at der første gang blev bygget en scene op ved det århusianske gods, der nu også er ridesportscenter. Dengang var "Landmandsliv" på programmet. Jytte Thrane var en stor drivkraft sammen med sin mand Benny og Erik Bendt Svendlund, der i mange år var instruktør på Vilhelmsborg.

Annonce

"Fame"

"Fame" er en amerikansk musical fra 1980'erne. Den foregår på "New York High School of Performing Arts", hvor de unge elever kæmper for en plads i rampelyset.

Premiere udendørs tirsdag 30. juli kl. 19.30 på godset Vilhelmsborg, Vilhelmsborg Allé 1, Mårslet.

Instruktør Dorthe Hansen Carlsen, kapelmester Kasper Skytte og koreograf Philippa Lund Frederiksen. Spiller 30. juli- 17. august.

Billetter på Billetten.dk eller tlf. 70 20 20 96.

Gratis parkering.

Offentlig transport: Letbanen Aarhus-Odder eller bus 100 og 103. Flextrafik også en mulighed.

Se også www.vbf.dk, Facebook Vilhelmsborg Festspil. og Instagram vbfestspil.

Tre borgmestre

Tidligere borgmester Thorkild Simonsen og hans kone Edny er normalt blandt de sikre gæster, men i år var de blevet forhindret i at deltage i premieren.

Til stede var til gengæld nuværende borgmester Jacob Bundsgaard og en af hans forgængere, Flemming Knudsen. Også Odders borgmester, Uffe Jensen, havde sagt ja til invitationen.

Flere århusianske byrådsmedlemmer troppede op i selskab med blandt andre Karin Salling fra Salling Fondene og tidligere ejer af Århus Charter, Ulla Stæt Andersen, samt direktør Thomas Jensen fra Odder Parkhotel.

Andre støtter af spillet var repræsenteret, for eksempel CSC Fonden, FHH, Stibo, Aarhuus Stiftstidendes Fond, Mars Stilladser og Aura. Også Aarhus Kommune støtter spillet.

Gode tegn

Lisbet Lautrup Knudsen bød publikum velkommen fra scenen, og hun var optimistisk for de kommende forestillinger.

- Både generalprøve og forpremiere er gået rigtig godt, så vi tror på rigtig gode forestillinger og oplevelser for publikum, siger hun.

Der er lidt under 800 pladser hver aften. Indtil nu er omkring 3500 billetter solgt. Stykket spiller til 17. august.

- Vi sælger billetter hver dag, og vi mærker en tendens til, at folk vil se, hvordan vejret bliver, inden de beslutter sig for at komme. Derfor køber stadigt flere billet i sidste øjeblik, siger Lisbet Lautrup Knudsen.

Ved tirsdagens premiere regnede det helt indtil pausen.

Skuespillerne kastede sig dog ufortrødent og imponerende upåvirkede ud i opgaven, selv om scenen var glat.

Og da regnen hørte op, var luften som forfrisket, og der var helt vindstille.

Lisbet Lautrup Knudsen overrækker blomster til Jytte Thrane, mens hendes mand Benny ser på. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce