Annonce
Sport

I AGF får du problemer, hvis du taber – selv når kampen er ligegyldig

AGF kan med ét point mod AC Horsens sikre sig hjemmebane i returkampen i en eventuel semifinale i Europa-slutspillet. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AGF ved allerede, at AaB venter i første runde af Europa-slutspillet. Med ét point mod AC Horsens søndag sikrer århusianerne sig hjemmebane i returkampen i en eventuel næste runde.

FODBOLD: Der er ikke rigtig noget at spille for denne søndag – og så alligevel.

Sort på hvidt er det AC Horsens, der har kniven på struben, når de gæster Ceres Park til sidste runde i gruppespillet.

AGF har allerede sikret sig førstepladsen i nedrykningspulje 1. Og Horsens kan med en sejr kravle med ind i Europa-slutspillet, der med sikkerhed vil give dem andenpladsen. Og ikke ubetydeligt, så sikrer andenpladsen endnu en sæson i Superligaen.

Horsens er ét point foran Sønderjyske med en dårligere målscore, så de ”overlever” ved at matche Sønderjyskes resultat hjemme mod Vejle.

Og så er der AGF.

De har lidt teori og kampplanlægning at spille for – og ikke mindst en sejr for fansenes skyld, fordi ingen kampe er ligegyldige i AGF, mener David Nielsen.

Teorien først.

AGF ved allerede, at de skal møde AaB i Europa-slutspillet. AGF slutter på hjemmebane fordi de er etter i gruppen og AaB toer. Vinderen af de to skal kæmpe om en plads i Superligaens Europa-finale mod vinderen af Randers FC og hvem af AC Horsens og Sønderjyske, der slutter som nummer to.

Det hold med flest point fra gruppespillet slutter på hjemmebane. AGF har inden Horsens-kampen ét point færre end Randers FC, der spillede fredag. Dermed kan AGF altså nøjes med uafgjort for at opnå hjemmebanefordelen i sidste kamp, fordi de har en bedre målscore end naboerne mod nord.

Annonce

Nedrykningspulje 1

  1. AGF 31 44
  2. AC Horsens 31 33
  3. Sønderjyske 31 32
  4. Vejle 31 28

AGF - AC Horsens spilles på Ceres Park klokken 14.00.

Skræmmer fra Helsingør

Men nok om tal og spekulationer. Noget andet er det mentale velbefindende.

AGF kan nemlig ikke tåle at ”lægge sig ned” mod AC Horsens søndag, mener cheftræner David Nielsen, der fik en lærestreg om livet i Aarhus for et år siden.

Dengang tabte AGF i Helsingør og hjemme mod Hobro efter at pladsen i Europa-slutspillet var sikret.

- Indefra er der en glød for at vinde på vores hold. Og det har jeg været glad for at se i de seneste kampe. Vi kunne sagtens have gået igennem en død periode. Vi har taget notits af, hvad der skete sidste år. Og den følelse har vi taget ved lære af, fordi du kan ikke stemple ud på den måde, siger David Nielsen.

Han må undvære Jens Stage, Jesper Juelsgård og Jakob Ankersen mod Horsens, da de afsoner karantæne. Men derudover bliver kampen ikke en gratis omgang hvor reserverne kan komme på græs.

- Kampen har måske ikke nogen stor betydning i det store perspektiv, men en fodboldkamp har altid enorm betydning; for den enkelte spiller, for holdets udvikling og for hvilke dynamikker, der bliver sat i gang i løbet af ugen.

- Folk bliver sure, hvis vi taber til Horsens. Sådan er det i AGF. Det kunne vi mærke sidste år. Hvis du taber en ligegyldig kamp, så er det stadig et stort problem i AGF. Og det er godt for spillerne at vide, at der ikke findes ligegyldige kampe, siger David Nielsen, der fik syn for sagen i Vejle for en uge siden:

- Vores fans er enorme på udebaneture. Vores spillere kom ud til en kamp, som de havde hørt fra andre, var ligegyldig. Men så kunne de se 1.000 fans og en fyldt udebanetribune. Og derfor er vi heldige i AGF, fordi der er ingen kampe, der er ligegyldige. Vores fans er der altid.

AGF vil med en sejr have vundet fem kampe i træk for første gang i Superligaens historie. Europa-slutspillet mod AaB begynder næste søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Unge fortsætter hærgen i Gellerup efter politiskud: Tre teenagere anholdt

Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

Annonce