Annonce
Danmark

I chok: Kioskdame måtte køre nybagt Lotto-millionær hjem

- Tænk, hvis du vandt i Lotto? Ja, det gjorde en kunde i Meny Haderslev. Kiosk-medarbejder Sanne Hansen sprang over disken og ydede akut krisehjælp, da virkeligheden onsdag gik op for den heldige kvinde. Foto: Dorthe Rasmussen

Sanne Hansen, kiosk og post-medarbejder hos Meny Haderslev, hjalp den heldige men også meget chokerede vinder sikkert hjem fra byen.

HADERSLEV: Ejermanden til million-gevinsten i Meny Haderslev er nu fundet. Onsdag ved middagstid meldte en kvinde sig i kiosken for at få tjekket den Lotto-kupon, som hun havde købt i butikken om lørdagen.

I ugen har Meny efterlyst vinderen af millionen, der er udtrukket på millionær-garantien.

Post- og kioskmedarbejder Sanne Hansen havde fornøjelsen af at køre den heldige kupon igennem maskinen.

- Vi har jo gået og holdt vejret, hver gang, vi har kørt en kupon igennem de seneste par dage. Jeg blev mindst ligeså glad og overrasket som hende over, at der var gevinst på kuponen, fortæller Sanne Hansen.

For at få afklaret om det var million-gevinsten, måtte kvinden dog først en tur omkring sin bank.

- Hun virkede noget chokeret over, at der overhovedet var gevinst. Så jeg tænkte, at jeg måtte heller gå med hende ned i banken. På vej derned sagde jeg - for at berolige hende lidt - at gevinsten nok ikke var på mere end 10.000 kroner, for mere skulle man ikke regne med, fortæller Sanne Hansen med et smil.

Under besøget i banken blev kvinden snart endnu mere svimmel.

Selv om bankdamen stille og roligt skrev beløbet ned på et stykke papir, så skal man lige sunde sig over at se så mange nuller.

Efter besøget i banken hentede Sanne Hansen sin bil og kørte den ny-bagte Lotto-millionær hjem.

- Det var vigtigt, at hun kom sikkert hjem efter sådan en oplevelse. Det er jo et chok, når man får at vide, at man har vundet en million kroner, konstaterer Sanne Hansen, som får ros af sin chef, købmand Egon Høst Greve for sin indsats med at hjælpe den chokerede kiosk-kunde.

- Det er det, vi kalder kundeservice her i Meny, siger han.

Der er også en grund til, at Danske Spil tilbyder alle nybagte Lotto-millionærer psykolog-hjælp.

Mange sover ikke i flere dage, efter de har vundet, fordi det er ligesom at være i en drøm.

Den heldige kvinde havde vundet millionær-garantien på Lotto's milliongaranti, og hun skal have lov til at være anonym.

Derfor udtaler Meny sig ikke om, hvorvidt hun er ung eller ældre eller her fra byen.

Hver lørdag trækkes der to million-gevinster blandt alle spillede rækker i Lotto, så man kan godt blive millionær, selv om man har nul rigtige.

Det sker dog jævnligt, at vinderne på millionær-garantien må efterlyses, fordi folk glemmer at få tjekket deres kuponer. Det sker, at kuponerne ender i vasketøjskurven eller skraldespanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce