Annonce
Aarhus

I denne ødsle tid: For megen budding vil kvæle et menneske

Karen Ette (til venstre) og Marianne Steenholdt Bork lader gul være gennemgående farve i udstillingen. Pr-foto
To kunstnere lade gul være gennemgående farve i ny udstilling, som bygger på dadaismen.
Annonce

AARHUS: Kunstnerne Karen Ette fra Sondrup og Marianne Steenholdt Bork fra Højbjerg viser deres kunst i Mellemrummet på Godsbanen og kalder udstillingen Dada-gul.

- Det er en cirka 100 års fejring i sporet efter en international litterær og kunstnerisk bevægelse i Europa og USA, Dadaismen, siger Marianne Steenholdt Bork om udstillingen, der åbner på fredag.

Dadaismen blev dannet på Cabaret Voltaire i Zürich af den tyske filosof Hugo Ball, der levede 1886-1927. De absurde forestillinger var en protest mod første verdenskrigs brutalitet og mod den borgerlige samfundsorden, som havde frembragt krigen. Dermed blev Dada også et angreb på den borgerlige kunstopfattelse.

Dadaismen udfoldede sig 1915-1923 og er kendetegnet ved princippet om tilfældighed i skabelsesprocessen. Begge kunstnere har ladet sig inspirere af dadaismen og lader den gule farve være gennemgående i deres værker.

Marianne Steenholdt Bork har taget udgangspunkt i et gammelt dansk ordsprog “For megen budding vil kvæle en hund”, hvor "hund" kan skiftes ud med "menneske". Det kan forstås som et vink om menneskets store og umættelige forbrug af verdens ressourcer. Værkerne er keramisk modellerede hundeskulpturer, med tilføjelser af beklædningsdele, blandt andet værket "Ode til Hugo", en herre læderjakke fra Hugo Boss med gult broderi i inderforet, hertil smukke stiletter på gul bund.

Udstillingen

  • Godsbanen, indgang 3F fra Skovgaardsgade 3, Aarhus. Udstillingen Dada-gul. Fernisering torsdag 6. februar kl. 14.30-16.
  • Udstillingen kan ses til 28. februar. Åbent mandag-fredag kl. 8-16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce