x
Annonce
Kultur

I eftermiddag bliver der sunget fra altanerne: Italiensk hit kommer til Aarhus

Klokken 17 er der forhåbentlig mere liv på altanerne end på de her - der bliver nemlig sunget fra dem. Foto: Axel Schütt
Midt i denne corona-tid kan man godt få brug for lidt til smilebåndet. Derfor bliver der i dag klokken 17 sunget fra altaner og vinduer i hele Aarhus.

AARHUS: I weekenden begyndte videoer fra Italien at florere på de sociale medier, hvor indbyggerne i de italienske byer stod og sang fra deres altaner.

I aften kan det være, at lignende videoer fra Aarhus også kommer rundt på det store internet. I hvert fald har foreløbig 2.800 århusianere vist interesse for begivenheden "Aarhus synger fra vinduer og altaner!" på Facebook, mens over 700 har trykket 'deltag'.

"Vi synger“Det er i dag et vejr” fra vores vinduer og altaner hver dag kl. 17! Vi ser ikke så meget til hinanden i de her dage, men derfor kan vi alligevel godt være sammen på afstand. Vi ses ud af vinduer og fra altaner kl. 17! Instrumenter er meget velkomne," står der i et opslag på begivenheden.

Skulle du have lyst til at synge med, så starter begivenheden altså klokken 17 - hjemme hos dig selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Før genåbning: Forældre og ansatte efterlyser klare retningslinjer

Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Aarhus

På trods af coronakrise: Festugen kommer i 2020, men bliver uden fælleskoncert

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Aarhus

Aarhus Universitetshospital udvider med flere telte til coronatest: Skal leve op til de nye krav

Annonce