x
Annonce
Østjylland

43-årig dømt for stort våbentyveri: Skal knap tre år i fængsel

En 43-årig mand fra Djursland fik en længere fængselsstraf for tyveri og besiddelse af våben. Arkivfoto: Daniel Bach Nielsen
Østjyllands Politi fandt en større mængde våben gravet ned på en adresse på Djursland. De viste sig at stamme fra et våbentyveri i Grenaa. En af tre tiltalte blev dømt i sagen, mens to andre gik fri.

Randers: En 43-årig mand blev tirsdag ved Retten i Randers idømt to år og otte måneders ubetinget fængsel for at have stjålet flere skydevåben og en stor mængde ammunition fra en villa i Grenaa og siden transporteret dem til en adresse på Djursland.

To mænd på 36 og 40 år, der var tiltalt for samme forbrydelse, blev frifundet i sagen.

Den 43-årige blev dømt for at have brudt ind i villaen 19. maj sidste år. Her stjal han et våbenskab med fire haglgeværer og en riffel med tilhørende ammunition. I oktober fik Østjyllands Politi et tip om, at den 43-årige havde gemt flere skydevåben på sin adresse på Djursland, og politiet besluttede at ransage hans hus og grunden omkring det. Under ransagningen fandt betjente og hunde de stjålne våben med ammunition, der blandt andet var gravet ned i et græsareal omkring grunden.

Den 43-årige blev anholdt og sigtet for indbrud og for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder. Dagen efter blev han varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør, og nu er han så dømt i sagen. Han blev dømt for under særligt skærpende omstændigheder at have været i besiddelse af og transporteret skydevåbnene med ammunition på et offentligt tilgængeligt sted.

Ud over besiddelse af våben samt indbrud blev han også dømt for besiddelse af euforiserende stoffer, idet politiet fandt en mindre mængde amfetamin under ransagningen af hans bopæl.

Annonce

To gik fri

Østjyllands Politis efterforskning af sagen førte til anholdelse af de to andre tiltalte mænd på 36 og 40 år. Begge var ligesom den 43-årige tiltalt for indbrud og våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

- Det blev lagt til grund, at den 43-årige havde umiddelbar adgang til de stjålne våben med ammunition på hans adresse, og at de kunne været anvendt til fare for andre. Jeg er derfor tilfreds med, at han nu er idømt en længere fængselsstraf, og at anklagemyndigheden fik medhold i, at våbenbesiddelsen var under særligt skærpende omstændigheder, selvom våbnene efter tyveriet blev transporteret i et aflåst våbenskab. Jeg vil nu overveje, om jeg vil indstille dommen til anke vedrørende de to medtiltalte, siger anklager Jacob Gents i en pressemeddelelse.

Den 43-årige erkendte indbrud, men nægtede våbenbesiddelse under skærpende omstændigheder og tog betænkningstid med hensyn til anke af dommen.

Han blev fortsat varetægtsfængslet efter dommen, og her vil han forblive indtil afsoningen af straffen påbegyndes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce