Annonce
Portræt

I finalen som Danmarks fantastiske frivillige

Stine Knak Olesen er blandt de 10 finalister til prisen "Fantastiske Frivillige", som blandt andet Coop står bag. Hun er indstillet for sit frivillige arbejde for Fundamentet, hvor sårbare og udsatte mennesker kan få gratis behandlinger, rådgivning, fællesskab og alment menneskeligt nærvær. Pressefoto
Stine Knak Olesen har gennem fem år været frivillig fysioterapeut hos Fundamentet i Aarhus, hvor hun hjælper og behandler unge mennesker på kanten af samfundet.
Annonce

Stine Knak Olesen kan godt begynde at øve sig på det helt store smil og gøre sig klar til at modtage hæder fra hele Danmark. Hun er nemlig blandt de 10 finalister til prisen Fantastiske Frivillige, som fortjener at blive hyldet for deres særlige indsats.

Stine har gennem fem år været frivillig fysioterapeut hos Fundamentet i Aarhus, hvor hun hjælper og behandler unge mennesker på kanten af samfundet.

"Hendes ro og optimisme er en gave for de mennesker, vi møder på Fundamentet, og som står midt i deres livs krise og har brug for nærvær, varme og håb. De unge, som Stine har i forløb, blomstrer op og får livsmodet tilbage. Med Stine som vejleder og behandler får de overskuddet til selv at tage de første skridt på vejen mod det liv, de gerne vil leve", lyder det i nomineringen.

Stine Knak Olesen er født og opvokset i Tarm, har gået på Tarm Skole, Midtjysk Ungdomsskole og Vestjysk Gymnasium i Tarm, inden hun valgte at læse til fysioterapeut i Aarhus på VIAUC.

- Jeg er faktisk i tvivl om, hvordan interessen for fysioterapi opstod, men jeg har nok altid interesseret mig for, hvordan kroppen og mennesker fungerer, og så landede det på fysioterapi. Det var dog en tilfældighed, at jeg kom til at arbejde med mennesker med en psykisk sårbarhed, men det er virkelig noget, jeg interesserer mig for både som frivillig og i mit arbejdsliv, siger Stine Knak Olesen.

Hvorfor er du frivillig?

- Jeg har været frivillig i forskellige projekter gennem det meste af mit voksenliv, men startede som frivillig i Fundamentet egentlig mest, fordi jeg skulle have noget erfaring med fysioterapifaget efter endt uddannelse. Jeg kan godt lide at være frivillig, fordi man ikke er underlagt samme rammer og krav, som der er i en etableret organisation - på Fundamentet kommer det især til udtryk i forhold til, at man kan bruge lige så lang tid på hver enkelt menneske, som det giver mening, og ikke nødvendigvis kun 20-30 minutter, som man ofte ser på fysioterapeutklinikkerne. Det at kunne være med til at give noget til mennesker, som virkelig har et behov, men som ikke har ressourcerne til at betale for egen behandling, giver mig også rigtig meget værdi som menneske - at kunne følge den udvikling, de gennemgår, er mere værd end at få penge for arbejdet.

Hvordan er det et blive indstillet til sådan en flot pris?

- Det kom som en stor overraskelse for mig! Jeg er meget beæret, glad og stolt over at kunne få lov til at være en del af Fantastiske Frivillige og håber selvfølgelig på, at det i sidste ende kan komme til at hjælpe Fundamentet økonomisk.

Coop hylder Danmarks fantastiske frivillige sammen med Roskilde Festival, Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse. Prisen uddeles onsdag 6. november.

De øvrige nominerede er: Anne-Sophie Sørup Nielsen, Fri af misbrug, Hovedstaden. Ariel Storm, Den Grønne Studenterbevægelse, Hovedstaden. Ellen Bæk, Landsforeningen for efterladte efter selvmord, Nordjylland. Faith Oksuz, Foreningen Danmarksfarver, Hovedstaden. Ivan Nielsen, Bagenkop Idrætsforening, Syddanmark. Len Nossell, FC Storebælt, Sjælland. Mia Azzopardi, Mellemfolkeligt Samvirke, Hovedstaden. Poul Otterstrøm, Menighedsplejen i Buddinge Sogn, Hovedstaden. Stephanie Sandager,Café Luxus og Børnemix, Ungdommens Røde Kors, Nordjylland.

Det var en tilfældighed, at jeg kom til at arbejde med mennesker med en psykisk sårbarhed, men det er virkelig noget, jeg interesserer mig for både som frivillig og i mit arbejdsliv.

Stine Knak Olesen, fysioterapeut

Udvalgt blandt 206 indstillede

Mere end 200 ildsjæle er i år blevet nomineret til prisen "Danmarks mest fantastiske frivillige" af klubkammerater, frivillige kolleger, familie og venner.

Blandt alle de indstillede har en jury nu udvalgt 10 finalister, som er med i opløbet om den prestigefyldte titel og en præmie på 25.000 kroner, sponsoreret af Coop til at fortsætte det gode arbejde i den forening, hvor den frivillige er aktiv.

Alle 10 finalister bliver fejret onsdag 6. november, hvor "Danmarks mest fantastiske frivillige" bliver kåret ved en stor prisuddeling på Coops hovedkontor i Albertslund.

Prisen bliver uddelt af Coop, Røde Kors, Roskilde Festival og Kræftens Bekæmpelse og har eksisteret siden 2015.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

VM: Dagens kampe og tv

Annonce