x
Annonce
Horsens

I gang med sit første byggeprojekt: Glenn bygger tipi med sin søn

Corona-situationen betyder, at børn er hjemme hos deres hjemmearbejdende forældre, og så skal der hittes på. Den normalt ikke så praktiske Glenn Trust har kastet sig ud i sit første større gør-det-selv-projekt. Han og Valdemar på to et halvt år bygger en tipi i haven i Gedved. Foto: Søren Alwan
Corona-krisen får gang i mange projekter. Hjemme i Gedved er computerfingrene gået i gang med at svinge hammer og søm.

Gedved: Normalt er det computere, som løsningsingeniør hos Atea, Glenn Trust, bruger sin tid på. Det bruger han også arbejdstimer på i disse dage, men kontoret er rykket hjem på Skovvej i Gedved. Her er der også en lille Valdemar på to et halvt år, som gerne vil have, at der sker noget, når vuggestuen nu er lukket ned.

- Mine computerfingre er ikke vant til praktiske byggeprojekter, men nu skal det være, siger Glenn Trust.

Derfor har han været en tur i Stark og hente brædder, som skal blive til en tipi. Valdemar er med til at bygge det nye legehus.

Mor Maria er på barselsorlov fra sit job som psykolog hos PPR med parrets tre måneder gamle datter, Alma, og hun har derfor rigeligt at se til.

Annonce
Der er også tid til leg og godmodige drillerier. Foto: Søren Alwan

Godt at lave noget sammen

- Valdemar er en aktiv dreng, og han synes, det er hyggeligt, vi laver noget sammen. Og så elsker han huler.

Det nye element i haven er bygget af træskelet og vandtæt teltdug, så det også kan bruges, når det drypper fra himlen.

Glenn Trust indrømmer, at det kan være svært at finde tid til længere arbejdsforløb i drengens vågne timer.

- En halv time kan han godt været optaget af en leg. Men han er dog så lille, at vi hele tiden skal holde øje med ham, siger han.

Drengen har spurgt til sine legekammerater fra vuggestuen. Der er dog ingen tvivl om, at han hygger sig rigtigt godt med at have fælles projekter med sin far. Og det samme gør Glenn Trust, som snart kan bryste sig af sit første gør-det-selv-byggeprojekt.

Valdemar er dybt koncentreret, når han hjælper sin far med at få bygget og indrettet tipi. Foto: Søren Alwan
Valdemar er en aktiv to et halvt årig, som elsker, når han laver noget sammen med sin far. Foto: Søren Alwan
Mens far gør tipien klar, bliver der også tid til en tur på den populære gåcykel. Foto: Søren Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce