Annonce
Kultur

I Hammel bliver sneglespor til kunstværker

Sneglenes spor ses som streger på det trefløjede værk, Niels Frank her er i gang med. Foto: Axel Schütt
Kunstnerparret Niels Frank og Karen Borten er flyttet fra Solbjerg til Svenstrup. Nu er de med i to udstillinger i Hinnerup og Hammel.
Annonce

FAVRSKOV: Snegles spor kan blive til kunst. Hvem skulle tro det? Men nogle slimede streger på en sort port spiller en stor rolle i de værker, kunstneren Niels Frank i dagene lige nu og indtil 31. maj viser, når han udstiller sammen med kunstgruppen "Primus" i Hinnerup.

At Niels Frank også henter inspiration andre steder, vil fremgå af en udstilling, han også for tiden og til 28. maj har i Hammel sammen med sin hustru Karen Borten.

Der er sving i penslerne i huset i Svenstrup ved Hammel, hvor det kunstneriske ægtepar har boet knap et år, efter at de måtte rykke ud af det kommunale hus, de havde lejet i Solbjerg i Aarhus Kommune. Det måtte vige for en institution.

- Vi er så glade for skiftet, siger de to som med én mund, mens de viser rundt i det meget store værksted i det nedlagte autoværksted.

Ja, det vil sige, Karen Borten laver mest sine værker, hovedsagelig akvareller, inden døre, mens Niels Frank slår sine folder med både oliemaling og akryl i det store rum, der er blevet godt indrettet med hvide vægge og masser af hylder til den kunst, han allerede har skabt.

To udstillinger

Niels Frank udstiller sammen med kunstnergruppen "Primus" i Hinnerup Bibliotek og Kulturhus. Åben til 31. maj.

Alle kunsterne bor i Favrskov Kommune. De er: Hanne Stochholm Exe, Carsten Rud Poulsen, Kika Møller, Lene Bruun Kolff, Tove Ladefoged, Jane Susanne Andersen, Susan Ogstrup, Allan Stochholm, Kirsten Holm, Gitte Jensen og Niels Frank.

.

Niels Frank og Karen Borten udstiller i Kulturhuset Inside i Hammel til 28. maj.

Annonce

To krav

- Sneglene stammer fra huset i Solbjerg. Sneglene drak dug og trak spor efter sig, når de kravlede op ad porten, forklarer Niels Frank, der fotograferede sporene, som var blevet til sirlige, kunstneriske mønstre, forklarer Niels Frank.

- Og der var nok af dem, supplerer Karen Borten. Et år talte vi 14.000. Det var de ulækre dræbersnegle, som virkede som et mareridt i de år, de var der, men heldigvis forsvandt. De var ved at drive os til desperation, siger Karen Borten.

- Vi flyttede hertil efter Solbjerg. Lige da vi blev sagt op, var vi bekymrede, men det her er godt, siger de.

Et af kravene til den nye bolig var, at den lå tæt på offentlig transport, fordi Karen Borten arbejder to dage om ugen i en farvehandel i Aarhus. Et andet krav var et godt værksted. Begge er blevet opfyldt.

- Og så er der ikke så meget have at passe her. Det er dejligt, siger Niels Frank.

Han kan lide at have et værksted, der ikke ligger i huset, hvor de bor.

- Det er ligesom at gå på arbejde, når jeg går herover, få skridt væk fra huset, men alligevel væk, siger han.

Annonce

Som at gå på job

Niels Frank er et kendt ansigt i det århusianske kunstmiljø, mere kendt af offentligheden end Karen Borten. Hun har uddannet sig på Langelands Kunsthøjskole og på kurser herhjemme og i udlandet. Niels Frank underviser flere steder foruden at male selv.

- Det var lidt svært at være flyttet i begyndelsen. Jeg vidste aldrig, hvor tingene lå. Når man har boet et sted i 25 år ved man, hvor alt er. Men nu er jeg ved at finde mig til rette og oppe i gear med malerierne, siger han, der samarbejder med tre gallerier, Helco ved Hadsund, Emmaus i Haslev og Arte i Lildstrand. Han underviser på Hadsten og Haslev Højskoler, Kunst og Design i Aarhus og Randers Billedskole.

- Meget mere undervisning kan jeg ikke nå, når jeg også selv skal male, så jeg må undertiden sige nej til tilbud. På hvert hold skal heller ikke være flere, end jeg kan nå omkring dem alle, siger den eftertragtede kunstlærer.

Der er plads til både armsving med penslerne og til at opbevare malerier i det nye værksted. Niels Frank og Karen Borten diskutrerer et af billederne. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mobil testenhed tilbage i Gellerup: Svært at få beboerne til at flytte sig

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

AGF

Det Hvide Snit:  Er der bund i ny, ambitiøs AGF-målsætning - og hva' ka' OB?

AGF For abonnenter

Bagkanten: Sæsonen er knap begyndt, men David Nielsen skal allerede ud i krogene for at finde friske spillere

Annonce