Annonce
Østjylland

I Kina bygger de kopier af Randers

I første omgang bygges en kopi af Randers gamle rådhus, som er fra 1778. Derudover er der også tanker om at bygge en kopi af Helligåndshuset, hvis historie er helt tilbage til år 1434 og muligvis flere andre bygninger. Foto: Randers Kommune
Første spadestik til første kopi af Randers Rådhus er netop taget i byen Huainan på østkysten i Kina.
Annonce

Randers: I en gigantisk satsning vil et kinesisk konsortium bygge kopier af Randers-bygninger seks steder i Kina. Det foregår hen over de næste tre år. Første spadestik til første kopi af Randers Rådhus er netop taget i byen Huainan på østkysten i Kina.

- Det er den første kopi af en dansk bygning i Kina, og her i Randers ser vi det ikke alene som en enestående mulighed lokalt, fordi bygningen i sit indre vil være et udstillingsvindue for vores erhvervsliv og samfund. Det er også en mulighed for resten af Østjylland og Danmark, siger Torben Hansen (S), borgmester i Randers Kommune, i en pressemeddelelse.

Det drejer sig i første omgang om en kopi af Randers gamle rådhus, som er fra 1778. Derudover er der også tanker om at bygge en kopi af Helligåndshuset, hvis historie er helt tilbage til år 1434 og muligvis flere andre bygninger. Samtidig vil der blive bygget en skøjtebane hvor isen er af plast ved rådhuset. Her vil det være Randers' plast-virksomheder, der skal levere skøjtebanen.

Den kinesiske regering har indledt en omfattende indsats, hvor en lang række større byer skal udvikle og etablere tematiserede seværdighedsområder. De vil blive en blanding af oplevelsescentre, forlystelsesparker og hele bydele opført helt eller delvis som kopier af byer i andre lande. Der skal i alt bygges 4.980 "temabyer". I seks områder er der nu planlagt kopier af Randers Rådhus.

Huainan får den første kopi af en bygning fra Randers og dermed fra Danmark.

- Inde i kopierne af Randers Rådhus har Randers Kommune alle seks steder råderetten over, hvad der skal formidles. Her vil vi sikre, at et rejsebureau er til stede, som sælger rejser til Skandinavien og hvor alle pakkerejser indeholder mindst halvanden dag i Randers og en overnatning. Samtidig vil der være en interkulturel væg med hilsner fra Randers - lige fra skolebørn til håndværkersvenden, ligesom der vil blive mulighed for at eksponere knowhow fra Randers og Danmark. Det er netop i udvekslingen af kultur og knowhow, at både kinesere og vi kan blive inspireret, siger Torben Hansen.

Annonce

Byggeret for 12 mia

Det kinesiske konsortium FANS har købt byggeret af den kinesiske stat for i alt 12 mia danske kroner og indgået aftale med seks kinesiske byer. Repræsentanter fra konsortiet har flere gange besøgt Randers og udpeget flere egnede bygninger. De seks udvalgte områder ligger alle i det østlige Kina.

Huainan med 3,5 mio. indbyggere. Projektet er på 95.000 kvadratmeter. Vest for Shanghai.

Yangzhou med 4,5 mio. indbyggere. Projektet er på 40.000 kvadratmeter. Nord for Shanghai

Xingtai med 7,5 mio. indbyggere. Projektet er på 230.000 kvadratmeter. Nord for Shanghai.

Disse tre ligger på den kinesiske østkyst mellem Shanghai og Beijing. Hertil kommer yderligere tre byggeprojekter i byerne Anqing, Hengyang og Zaozhuang, som også ligger i det østlige Kina.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

Annonce