Annonce
Fødselsdage

I kolonihavens evigt gyldne skær

Sanger og skuespiller Eva Madsen fylder 75 år mandag 10. juni. Foto: Bent K Rasmussen/Ritzau Scanpix
Eva Madsen har haft både film- og tv-roller. Men det er sangen om mormor og kolonihavehuset, der har gjort hende til folkeeje. Anden pinsedag, mandag 10. juni, runder hun 75 år.

75 Hun står bag en landeplage af de allermest sejlivede - sangen om "Mormors Kolonihavehus" fra 1978 - der gennem mange år har været fast søndagsinventar i radioprogrammer som "Giro 413".

Mandag 10. juni fylder sangeren og skuespilleren Eva Madsen 75 år. Hun kan se tilbage på adskillige pladeudgivelser og roller i film og tv i 1980'erne - heriblandt spillefilmene "Cirkus Casablanca" (1981) og "Barndommens gade" (1986).

Eva Madsen har både haft en solokarriere og optrådt sammen med Clausen & Petersen - filminstruktøren Erik Clausen og skuespiller, maler og musiker Leif Sylvester Petersen, med hvem hun var gift i årene 1985-1991. De dannede også kunstnerisk par i Sylvester & Svalerne. Efter skilsmissen fra Leif Sylvester fik hun musiker og komponist Knud Jacobsen som musikalsk og privat ledsager.

Eva Madsen har også arbejdet som kontorassistent, i en børnehave og som bevægelsespædagog. Hun er født i Odense og voksede ifølge B.T. op i en familie, hvor faren var murer og kommunist. I 1970'erne var Eva Madsen medlem af teatergruppen Skifteholdet.

Hitsangen om kolonihavens sus og dus var nær aldrig blevet til noget, har Eva Madsen fortalt i et interview med Ekstra Bladet:

- Der er ikke en sjæl i hele kongeriget, der ikke kender den sang. Og det er egentlig sjovt, for den var nær aldrig kommet med på pladen "I Storbyens Favn". Leif ville ikke have den med, Clausen ville godt, fortalte Eva Madsen.

Hun indsang vokalen én gang i studiet oven i grundbåndet, så gruppen kunne træffe en afgørelse - og denne ene version blev den endelige, som stadig spilles. Sangen fik ny storhedstid, da Eva Madsen ved sit 25-års jubilæum i 2003 udgav cd'en "Lykkelige Øjeblikke" med genindspilninger af sine mest populære sange. Den omfatter også en anden af hendes signatursange, "Friheden flyver".

Fra venstre: Instruktør og skuespiller Erik Clausen, sanger Eva Madsen og kunstner Leif Sylvester Petersen. Foto: Kurt Nielsen/Ritzau Scanpix
Annonce
Kultur For abonnenter

Anders var ramt af angst og alkohol: - Men jeg opdagede, at jeg kunne løbe fra det hele

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

AGF bekræfter: Ung svensk back får fem år i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Endelig var der ro på Aarhus Ø: Men så skar kommunen ned på vagtordningen

Sport

En spændende søndag i Tokyo: Det største århusianske guldhåb åbner sin konkurrence

Alarm 112

To skoleelever overfaldet på sidste skoledag: Fire afgangselever bortvist på stedet

Sport For abonnenter

Stiftens bud: Så mange medaljer får århusianerne med hjem fra OL

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Dødsfald: Forfatter og digter Vita Andersen blev 78 år

Aarhus

Buschauffør sagde op på grund af billetsnyderi: - Halvdelen betaler ikke for turen

Danmark

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Aarhus

Lørdagens coronatal for Østjylland: Det ser ud til at gå den  rigtige vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En fransk turistfælde midt i Aarhus

Sport

Aarhus-svømmer diskvalificeret: Danskere svømmere er langt fra OL-semifinaler

Annonce