Annonce
Aarhus

I Kongsgårdens kølvand: 67 millioner kroner ekstra til de ældre

Mere tid til en kærlig pleje og omsorg, lover ældrerådmand Jette Skive (DF), efter at byrådet i sin budgetaftale har afsat omkring 67 mio. kr. ekstra til ældreområdet næste år.  Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Byrådets budgetaftale giver 67 mio. kr. ekstra til ældreområdet. Det er et løft men ikke et kæmpeløft, mener ældrerådsformand.
Annonce

AARHUS: Med sagerne fra blandt andet Kongsgården i frisk erindring var det ikke helt så svært, som det plejer at være, for ældrerådmand Jette Skive (DF) at få afsat ekstra midler til ældreområdet ved dette års budgetforhandlinger.

I omegnen af 67 mio. kr. bliver der ekstra til de ældre næste år.

Pengene er øremærket især til at ekstra hænder og øget kvalitet i ældreplejen, men der er også afsat midler til at styrke plejehjemmenes samarbejde med de pårørende, og der er penge til en midlertidig opnormering af personalet på DemensCentrumAarhus.

Annonce

Det vil kunne mærkes

- Forliget viser, at det betaler sig at bide sig fast i bordkanten, siger Jette Skive med en slet skjult stikpille til Venstre, der forlod budgetforhandlingerne, inden de for alvor var gået i gang.

Og hun fortsætter:

- Vi har fået et markant løft på normeringerne for vores personale både i hjemmeplejen og på de enkelte plejehjem. Vi får mere tid til at yde en kærlig pleje og omsorg. Det kommer til at blive mærket derude.

Ekstra til de ældre

Ældreområdet får fra 2021 tilført ekstra midler til især følgende formål:

16 mio. kr. årligt til at ansætte sygeplejersker - med ansvar for kvalitetssikring og oplæring af nye medarbejdere - og serviceassistenter på plejehjemmene.

 2 mio. kr. årligt til at styrke plejehjemmenes samarbejde med de pårørende.

7 mio. kr. årligt til mere ledelse på de største plejehjem og til kompetenceudvikling for alle medarbejdere.

15 mio. kr. årligt til mere SOSU-personale på plejehjemmene især aften/nat og i weekender.

9,25 mio. kr. årligt for at modtagere af hjemmehjælp i større omfang får hjælp af en kendt hjemmehjælper.

8 mio. kr. til en midlertidig personaleopnormering på DemensCentrum i 2021.

Derudover er det en del af forliget, at ældreområdet fra 2025 automatisk får tilført flere penge pr. ældre, fordi et stigende antal ældre har særlige behov – er kronikere, lider af demens eller er multisyge.

- Det er simpelthen historisk. Jeg kan slet ikke få armene ned igen, lyder det fra ældrerådmanden.

Annonce

Ældrerådsformand: Moderat tilfreds

Helt så begejstret er formanden for Ældrerådet, Jan Radzewicz, ikke.


Godt halvdelen af de ekstra penge går til bare at kunne holde trit

Jan Radzewicz, formand for Ældrerådet.


- Der er tale om et løft til ældreområdet, men man skal huske, at området skulle have ekstra 35 mio. kr. bare for at holde samme niveau i 2021 som i år. Godt halvdelen af de ekstra penge går til bare at kunne holde trit, siger han og fortsætter:

- Men vi kan ikke være utilfredse, for der er trods alt tale om et løft.

Jan Radzewicz havde gerne set, at politikerne i stedet for at øremærke de ekstra penge havde ladet ældreområdet selv prioritere, hvordan de skal bruges.

- Men når man ser de ting, byrådet vil bruge pengene på, ligger det ret meget i tråd med de ting, som sagen fra Kongsgården har vist, at der er brug for. Så der er faktisk en vis fornuft i politikernes prioriteringer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce