Annonce
Aarhus

I må vente: Ingen plan for vaccine til plejehjemsansatte der havde fri i julen

Vaccinationen af beboere på plejehjem er gået hurtigt, og en del ansatte blev vaccineret samtidigt. Men ikke dem, der ikke var på arbejde på vaccinationsdagene. Foto: Rune Borre-Jensen/Region Midtjylland
De ansatte på plejehjemmene, der ikke blev vaccineret samtidig med beboerne, aner ikke, hvornår de kan blive vaccineret.

AARHUS: Selv om samtlige beboere på de århusianske plejehjem, der har ønsket det, nu er vaccineret mod covid-19, halter det mere med at få vaccineret alle de ansatte. Foreløbig er der ingen plan for, hvornår det sker.

Ganske vist blev de ansatte, der var på arbejde på plejehjemmene i Aarhus 27. og 29.-30. december vaccineret samtidig med beboerne, men det var langt fra alle ansatte, der var på arbejde i de dage, da nogle var på ferie og andre havde vagtfri.

I lyset af det aktuelle coronaudbrud på DemensCentrum Aarhus, hvor 21 beboere og 41 ansatte er smittede, har Århus Stiftstidende forsøgt at få svar på, hvornår de resterende ansatte på alle plejehjem i Aarhus skal vaccineres, så man minimerer nye udbrud andre steder.

Annonce

10-14 dage inden effekt

For det tager 10-14 dage efter første stik med covid-19-vaccinen, inden den har en effekt. Og virusudbruddet på Demenscentrum Aarhus er tilsyneladende brudt ud før, samtidig og hen over vaccinationen af beboerne.


På et tidspunkt vil der komme vaccine til det resterende personale på plejehjemmene. Men vi ved ikke, hvornår det bliver.

Hanne Linnemann, leder af sundhedsstaben.


Ansatte, der ikke er vaccineret, kan derfor teoretisk fortsat nå at smitte beboere i en uge endnu. Men endnu er der ingen plan for, hvornår de sidste ansatte skal vaccineres.

- Planen er, at vaccinerne skal være der først. Og på et tidspunkt vil der komme vaccine til det resterende personale på plejehjemmene.  Men vi ved ikke, hvornår det bliver. Det er regionen, der bestemmer, i hvilken rækkefølge, der skal vaccineres, siger Hanne Linnemann, leder af sundhedsstaben i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune.

Annonce

Ingen plan endnu

Avisen gik videre med spørgsmålet til Region Midtjylland. Koncerndirektør for de somatiske sygehuse, Ole Thomsen svarer i en mail til avisen på, hvornår de resterende ansatte skal vaccineres:

- Det er endnu ikke fastlagt. Det afhænger af, hvor mange vacciner, vi får, og hvordan seks ugers intervallet mellem 1. og 2. vaccination implementeres. Mere præcist kan vi desværre ikke sige det pt, lyder svaret.

Avisen forsøgte tirsdag aften uden held at indhente en kommentar fra de ansattes fagforening, FOA Aarhus, for at spørge, hvordan de ansatte har det med situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce